GLAZBA I STIL

BORIS BANOVIĆ O MENTORIMA U THE VOICEU Jacques odbacio tajice, Dečak mora biti unikatan, Iri su višak šljokice

 EPH

Jacques Houdek modno će u drugoj sezoni HRT-ova showa “The Voice” biti potpuno drugačiji. Najkorpulentniji mentor ovoga TV spektakla odlučio je odbaciti hlače koje su mnoge podsjećale na tajice. Umjesto toga, svojom ležernijom odjećom u idućim će emisijama poručivati da je mekši i pristupačniji, najavljuje Boris Banović, stilist showa “The Voice”, koji se, za razliku od svojih prethodnika, dosad još niti jednom nije posvađao s mentorom u čijem je glazbenom timu lani Nina Kraljić došla do pobjede.

Pravila za tv show

- S mentorima i kandidatima razgovaram i pokušavam njihove želje pretočiti u ono što televizija i format showa traže. Ovo je ipak televizijski show i postoje određena pravila prema fazama natjecanja koja moramo poštivati. U prošloj sezoni sam kasno ušao u show i mentori su već imali neki svoj zacrtani modni stil koji sam ja samo nadgledao, no ove se godine dogovaramo - kaže Banović koji upravo Houdeka među četvero mentora showa ističe kao osobu koja se najhrabrije poigrava modom.

Promišljeni odabir

- Zar ne vidite da se Jacques modno pokušava mijenjati? - pita Banović kojemu nije lako odgovoriti na pitanje kako bi trebao izgledati idealan Jacquesov modni stil. - Teško je to ovako na prvu odgovoriti jer on, zaista, može nositi svašta. No, kao i svakome, nije da mu baš sve dobro stoji. Njegova odjeća definitivno treba biti dobro promišljena i unikatna - predlaže stilist showa koji hvali stil Ivana Dečaka jer odgovara njegovoj glazbi, kao i, kako kaže, modno sazrelog Tonyja Cetinskog.

Oštar i kritičan

- Što se Indire Levak tiče, ona obara s nogu svojom energijom. I privatno se dobro odijeva, ali savjetovao bih joj nešto manje šljokica i odjeće koja podsjeća na kostime iz ‘Zvjezdanih staza’ - oštar je dizajner i modni kritičar koji se u HRT-ovu showu, osim o modnom stilu mentora, brine i o kandidatima.

- Kada natjecatelji dođu do faze u kojoj se s mojim timom zajedno brinem za njih, onda im pomažemo i usmjeravamo ih. Naši su savjeti ipak za njihovo dobro, što oni razumiju. Neki od njih, poput Eme Gagro iz prve sezone showa, već imaju izgrađen stil, koji treba tek neznatno korigirati. Slično je bilo i s Marinom Jurićem Čivrom i Jurom Brkljačom, no u showu je u tom smislu najviše napredovala Iva Gortan jer je slušala i lako prihvaćala savjete.

Dobri savjeti

Svim natjecateljima poručio bih da se ne valja kao pijan plota držati nekog svog stila koji često i nema veze s glazbenim izričajem. Treba koji put poslušati savjete drugih jer točno je da je samo glas dovoljan za ulazak u show ‘The Voice’, ali ne i za uspjeh u daljnjem nastavku karijere - poručio je Banović. Profesionalci ionako znaju da je dobar glas tek jedan segment na putu do uspjeha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 18:31