ODLAZAK KARIZMATIKA

BIO JE OSLONAC ZVIJEZDAMA Duhovne obnove fra Linića pomogle su Sanji, Nini i Simoni

 Cropix/YouTube

Fra Zvjezdan Linić preminuo je u subotu ujutro, a tužna vijest objavljena je na Facebook stranici Kuće susreta Tabor. Upravo u Kući susreta u Samoboru fra Zvjezdan vodio je duhovne obnove koje je prošlo više od 200.000 ljudi, a među njima su bile i neke domaće zvijezde koje su pronašle utjehu u vjeri kad im je bilo najteže.

Među zvijezdama koje su prošle obnovu sa fra Zvjezdanom bili su Nina Badrić, Simona Šajn, Sanja Doležal, Marija Husar te Marin Ivanović Stoka.

Pjevačica Marija Husar na duhovnim obnovama u Samoboru kod fra Linića upoznala je sadašnjeg supruga Vjeku Rimca. Nakon što je Marija krenula na duhovne obnove, vjeri se posvetila i njezina sestra, Ivana.



Sanja Doležal godinama je posjećivala duhovne obnove fra Zvjezdana Linića. 'Uvijek se osjećam preporođeno', tvrdila je Sanja nakon što bi prošla duhovnu obnovu. Sa fra Linićem snimila je i pjesmu 'Kad sve utihne'.





Nina Badrić prolazila je duhovnu obnovu kod fra Zvjezdana nakon što se rastala od supruga Bernarda Krasnića. Kratko nakon toga se par pomirio, a Nina izjavila: 'Neke stvari u životu dolaze onako kako to netko odozgo složi.' Da svoju snagu nalazi u vjeri, dokazala je i kad je povodom dolaska pape Bendikta XVI u Hrvatsku zajedno s još nekim pjevačima snimila pjesmu 'Zajedno u Kristu'.



Na svom trećem odvikavanju od droge u komuni, i pjevač Marin Ivanović Stoka okrenuo se Bogu te piše kršćanski hip hop. Bio je na duhovnoj obnovi kod fra Zvjezdana Linića te mu tijekom boravka u komuni napisao pjesmu.

Simona Šajn je pak utjehu u vjeri i Bogu našla nakon što se povukla iz javnosti te se rastala od Ante Gotovca. Bila je na duhovnoj obnovi, okrenula se Bogu, redovito ide na svete mise gdje molitve danas čak čita na hebrejskom jeziku. Fra Zvjezdan Linić ju je, kaže, obratio, pomogao joj da nauči moliti i izveo na pravi put.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 15:13