MUZIKA 360

BESPLATAN DOWNLOAD REMIXA SPLITSKE GRUPE „LIBAR" Jutarnji.hr vam omogućuje download čak dvije verzije pjesme 'Čuvaj me'

 PR

Originalnost, kreativnost, nesvakidašnjost i različitost su karakteristike koje prema velikoj većini glazbene kritike izdvajaju splitsku grupu „Libar" od kompletne domaće scene. A otvorenost ka istraživanju i eksperimentiranju uz istovremeno usvajanje globalnih pozitivnih trendova ih stavljaju u predvodnike dobrog zvuka nove glazbene scene.

Originalna verzija singla „Čuvaj me“ je proljetos utvrdila poziciju banda. No, to im nije bilo dovoljno.

Pjesma je poslužila kao inspiracija i drugim umjetnicima, te su nastale nove obrade koje su prekrasno višeglasno otpjevane melodije stavile u sasvim novi i drugačiji kontekst.

Pjesmu je originalno potpisao basist grupe Mario alajbeg, dok je originalni aranžman nastao u interakciji cijele grupe s producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem.

Vaš besplatan download pjesme, remix 1:

Kako su nastale pak ponuđene remiksirane verzije za download, objašnjava Tom Blacksoul:

- U razgovoru sa dragim prijateljem Anđelkom Preradovićem iz Aquarius Recordsa smo zaključili da na sceni gotovo ne postoje kvalitetni plesni remixevi poznatih hitova. Dan kasnije stigao je Anđelkov email sa kanalima novog projekta pod imenom Libar. Nakon što sam s Mark de Lineom poslušao original, obojica smo se oduševili te odlučili napraviti vlastiti remix.

Blacksoul već 20 godina djeluje kao producent i dj te glasi kao jedan od najpoznatijih i najaktivnijih Hrvata na svjetskoj House sceni. Surađivao je s dobitnikom Grammya Maurice Joshuom, a njegov najveći uspjeh je bio plasman pjesme „Cant Help Myself“ u drugu sezonu Hollywodske serije Shameless.

Vaš besplatan download pjesme, remix 2:

Blacksoul je istovremeno i vlasnik izdavačke kuće Blacksoul Music na čijim je izdanjima objavio snimke većine svjetske underground house elite. U posljednje vrijeme radi tematske house klupske programe pod nazivom „Bears and Honey“ te jednom tjedno vodi na zagrebačkom Yammat radiju svoj Music Matters Radio show.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 21:09