PIONIR HIP HOPA

BABY DOOKS OTKRIVA SVOJU SKRIVENU PROŠLOST 'Prije estrade radio sam kao medicinski brat'

David Vurdelja (40), bivši bolničar u Hitnoj ambulanti u bolnici Jordanovac u Zagrebu, jedan od pionira hip-hopa, glazbeni producent i spiker na utakmicama hokejaša Medveščaka, postao je zvijezda u showu Nove TV ‘Tvoje lice zvuči poznato’

Milijun i dvjesto tisuća gledatelja prošle je nedjelje gledalo show Nove TV “Tvoje lice zvuči poznato”, kažu relevantna istraživanja o gledanosti televizijskih programa. A baš je u toj, sedmoj emisiji od planiranih 12, glavna zvijezda bio zagrebački reper Baby Dooks koji je sve oduševio transformacijom u makedonsku pjevačku zvijezdu Esmu Redžepovu.

- Ekipa iz emisije me zove Beba, a svi me pitaju zašto sam uzeo umjetničko ime Baby Dooks - kaže David Vurdelja (40) koji priznaje da ga pravim imenom zove samo njegova majka.

Bolesna braća

- Bili smo klinci, zaluđeni američkom hip-hop glazbom i sami sebi smo davali razna imena. Tako je moj suradnik i najbolji prijatelj Petar Radojčić sam sebe nazvao Bizzo, a ja sam rekao da ću biti Baby Dooks. Sada je gotovo, svi me znaju pod tim glazbenim nadimkom već 20-ak godina i kasno je da ga mijenjam.

Iako iza sebe ima impozantnu producentsku, glazbenoautorsku i spikersku te pjevačku karijeru kao član prvoga hrvatskog hip-hop benda Bolesna braća zajedno sa spomenutim Bizzom, David je tek nakon pojavljivanja u showu “Tvoje lice zvuči poznato” postao općepoznati lik.

- Sada me autograme traže mala djeca i bakice - smije se.

- Ma nije to neka novost za mene, i kao član Bolesne braće pojavljivao sam se na televiziji, ali je to bila neka druga publika. Na sudjelovanje u ovoj emisiji pozvale su me Gordana Čorapina Kojundžić s Nove TV i dugogodišnja prijateljica, pjevačica Ivana Husar. Malo sam razmišljao, ali sam onda skužio da je cijela priča tako koncipirana da ćemo se, osim onih koji gledaju naše ludorije, dobro zabaviti i mi izvođači. Nisam baš znao da će show biti toliko gledan, iako sam pretpostavljao da ćemo imati veliku televizijsku publiku.

David je posebno oduševljavao publiku imitirajući žene, Esmu Redžepovu i Marinu Perazić, bivšu pjevačicu dueta Denis & Denis.

Pretvorbe u žene

- Show je jako zahtjevan - priznaje David.

- Pet dana u tjednu na snimanjima sam od jutra do mraka, zajedno s ostalom ekipom. Umoran sam, ali mi puno znači to što se svi dobro zabavljamo. Među nama nema nekakve konkurencije, a drago mi je da sam se s nekima poput Giuliana ili Minee baš sprijateljio. Njih sam znao površno, a s Marijom Petrekovićem i Ronaldom Brausom dobro sam se znao od ranije. Kada se samo sjetim koliko sam muke imao da naučim pjesme na španjolskom, korejskom i romskom jeziku. Organizacija emisije je tako precizna da se mora naučiti sve kako bi bilo što bliže originalu. Mislim da sam skinuo Psya i njegov megahit ‘Gangnam Style’ na čistom korejskom jeziku, a teško mi je bilo i naučiti tekst pjesme ‘Čaje šukarije’ u izvedbi Esme Redžepove. Ljudi najviše pamte te moje pretvorbe u žene, a mučio sam se i dok su me ‘pretvarali’ u Marinu Perazić. Sjedio sam valjda tri sata dok su šminkerice i vizažistice nanosile tone šminke na moje lice kako bih bio što sličniji Marini Perazić. Moj šestogodišnji sinčić Maks se ispočetka ljutio kada je vidio tatu na televiziji preobučenoga u ženske, pa sam mu ja nekako mudro objasnio da je to takva emisija u kojoj smo svi maškare i dobro se zabavljamo. Valjda sam ga uvjerio jer se više ne ljuti.

Cijelu ispovijest Baby Dooksa čitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 18:22