IZVANREDAN TALENT

AUDIO: BESPLATAN DOWNLOAD Poslušajte dvije verzije singla 'Samo ljubav', odličnog mladog pjevača Nevena Stipčića

Kroz produkciju Vladimira Sivća alias Funky Destination-a i uz Nevenov vokal, funk u Hrvatskoj ima sjajnu perspektivu

Jutarnji.hr omogućuje besplatan download dvije verzije singla 'Samo ljubav' nastalog u suradnji Funky Destinationa i mladog pjevača iz Varaždina Nevena Stipčića.

- Ako želim da mi karijera potraje, treba na njoj raditi polako i promišljeno, a suradnja s iskusnim glazbenicima, kao što je Vladimir Sivć iz Funky Destination-a, najbolji je početak, kaže Neven Stipčić, objašnjavajući u posljednjem broju magazina Glora kako je prihvatio poziv za gostovanje na prvom hrvatskom singlu projekta Funky Destination.

Gloria je singl 'Samo Ljubav' posve ispravno stavila u kontekst najboljih radova, prerano preminulog hrvatskog kralja funka – Dine Dvornika. Ovime se pokazuje kako kroz produkciju Vladimira Sivća alias Funky Destination-a i uz Nevenov vokal, funk u Hrvatskoj ima sjajnu perspektivu.

I tako Mara Modrić u Gloriji piše: 'Iako mu se želja da snimi duet s Dinom Dvornikom nikada neće ispuniti, 21-godišnji Neven Stipčić predano slijedi put hrvatskog kralja funka. Nekoliko mjeseci nakon što je svoje glasovne mogućnosti predstavio u prvoj sezoni hrvatskog The Voice-a, mladi Varaždinac objavio je singl 'Samo ljubav'.

Zlatko Gall je pak u Slobodnoj Dalmaciji, ovu suradnju opisao kao 'itekako zanimljivu suradnju s dvama različitim verzijama skladbe u kojima je – kao podsjetnik na sedamdesete – sljubljen funk i funky-pop-soul kakav je zagovarala Osibisa'.

FUNKY DESTINATION je međunarodni projekt koji ima već dva albuma iza sebe ('Revolution Is Only Solution' i 'Supersonic Bomb') objavljenim za etiketu 'Timewarp Music'. Ono što je nama posebno zanimljivo, je da iza tog projekta stoji kompozitor, instrumentalist, snimatelj i producent – rođeni Osječanin - Vladimir Sivć. Rođen 1979., sredinom devedesetih s obitelji seli u Istru, a danas živi uglavnom u Austriji.

Zahvaljujući internetom povezanoj sceni, uživa u globalno uspješnoj karijeri pa se njegovi singlovi i albumi nalaze na svim relevantnim svjetskim specijaliziranim funk i break beat top listama i servisima.

Na snimkama mu gostuje čitav niz relevantnih glazbenika i pjevača te se njegovi singlovi nalaze i na brojnim ponajboljim kompilacijama koje predstavljaju današnju funk i break beat scenu.

'Samo ljubav' je prvi singl projekta Funky Destination koji se obraća – Vladimirovoj domaćoj javnosti. Da bi tako nešto ostvario, odabrao je za suradnju Nevena Stipčića, izvanredno talentiranog mladića iz Varaždina koji ga je oduševio nastupom na hrvatskom talent showu The Voice.

'Prijatelji su mi jednog dana, posve nenadano i nenajavljeno poslali yotube snimku nastupa Nevena Stipčića kako u The Voiceu izvodi pjesmu Luthera Vandrossa s porukom – ovaj mali je za tebe. Moram priznat – bio sam oduševljen njegovim nastupom i zamolio sam ih da stupimo u vezu', objasnio je Vladimir.

Nakon dva susreta u zagrebačkom ' Sound Station Studiu' Adama Žvigača snimljene su dvije verzije pjesme 'Samo ljubav'.

- Poziv da sudjelujem u novome singlu Funky Destinationa me zaista iznenadio. Vladimirov prijatelj mi je poslao demo snimke, ja sam pak pretražio što je Funky Destination napravio u prošlosti i to me sve jako zaintrigiralo. Produkcija je fenomenalna i jako sam sretan što sam postao dio ovoga projekta, izjavio je Neven.

Pa da citiramo naslov u Gloriji : 'U funku je spas!'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:40