PJEVAČICA U USPONU

ATRAKTIVNA OSJEČANKA U POHODU NA DOMAĆU SCENU Zvijezda sapunica pod imenom Minila želi osvojiti top-liste

 Vlado Kos/EPH

Mlada osječka pjevačica Minila izdaje prvi album, za koji je napisala i skladala sve pjesme.

U vrijeme prave inflacije novih pjevačica i pjevača na našem tržištu, što je rezultat brojnih natjecateljskih TV show programa, podatak da se netko pokušava na isto to tržište probiti oslanjajući se samo na svoj glazbeni talent i glas zanimljiv je sam po sebi. Malo tko je za nju čuo, što i ne čudi s obzirom na to da album još nije izdala, a dva spota sa svog skorašnjeg prvijenca u javnost je plasirala preko svojih Facebook i Twitter profila. No, mlada osječka pjevačica i diplomirana glumica Mirela Matošević, umjetničkog imena Minila, uvjerena je u ispravnost puta koji je odabrala.

- Rekla sam sama sebi da ću raditi ono što se meni sviđa i na svoj način ili neću nikako. Od početka mi je bilo jasno da u tom slučaju treba raditi puno kompromisa, no znam da postoje ljudi koji na našoj sceni nemaju nešto drugačije za slušati. Imamo hip-hop, pop-rock i neki naš pop, a ovo što ja radim je nešto drugačije i nadam se da će se nekome svidjeti - priča nam Minila, čije spotove za pjesme “Nostalgija” i “Plava melankolija” možete vidjeti na njezinim profilima već spomenutih društvenih mreža te na YouTubeu. Njezin glazbeni izričaj teško je definirati. Ona sama nazvala ga je pink metalom, pojasnivši da je to “metal koji nije agresivan”. Na albumu je radila oko dvije godine i trenutačno je u završnim pregovorima s izdavačem koji će ga plasirati na tržište.

Htjela odustati

- Sve sam pjesme sama napisala i skladala, a može se reći da je to biografski album, jer su na njemu pjesme koje govore o mojem životu, događajima, osjećajima... Bilo je teško doći do izdavača kada ste sami u priči. Neki nisu htjeli sa mnom niti razgovarati. To je zatvoreni krug i jako me ljuti što su me neki odbili a da nisu ni poslušali album. Bilo je trenutaka kad sam htjela i odustati. Tek nakon što sam napravila videospot dobila sam nekoliko poziva i onda je krenulo - rekla je Minila, kojoj je prvi spot snimao Boris Prole, a za drugi je sama odradila i taj dio, što je svrstava u red svestranih umjetnica, s obzirom na to da je diplomirala glumu na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a osim pjesama piše i kratke jednočinke i priče te kazališne drame i scenarije, a bavi se i montažom.

Iza nje je i uloga časne sestre Monike u seriji “Dolina sunca”, a glumila je i u predstavi “Ime” u režiji Zlatka Svibena, “Zastave” u režiji Georgija Para, lutkarskim predstavama “Mačak u čizmama” i “Vuk i sedam kozlića” te u još nekoliko filmova i serija u sporednim ulogama. Uskoro bi se trebala pojaviti i u novoj seriji na Novoj TV, no prije toga željno iščekuje trenutak izlaska svog prvog albuma na tržište, a u pripremi već ima i drugi.

Na pravom putu

- Fragmente melodija i tekstove imam otprije. Trebalo je očito proći neko vrijeme da to izađe iz mene na ovaj način i sada znam da sam na pravom putu - zaključila je samouvjereno Minila, koja si je to umjetničko ime nadjenula još kao 14-godišnjakinja, jer je podsjeća na stvari koje joj se sviđaju - Manilu i vanilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:51