POPULARNA VODITELJICA

Antonija Blaće u divljini Kostarike: Neprohodne dijelove šume obišla sam viseći na sajlama

 Biljana Gaurina/CROPIX

Godinu dana Nakon posljednjeg, regionalnog Big Brothera na male ekrane vraća se Antonija Blaće, i to ponovno u regionalnom projektu RTL televizije. Ovaj je put riječ o malo težem formatu reality showa, težem kada se misli na izazove koji su pred kandidatima.

Tko su sudionici?

Oni će, doslovce, morati preživljavati tijekom jednoipolmjesečnog boravka u divljinama predivne Kostarike. Još nije službeno objavljeno tko su kandidati novog Survivora u celebrity verziji, ali među 20-ak sudionika iz Hrvatske i Srbije zasad se spominje nekoliko imena, i to Mia Begović, Aleksandra Grdić, Neven Ciganović i Ava Karabatić.

Nedavno se s Kostarike vratila i Antonija, koja će biti zadužena za studijske emisije, dok će se s terena javljati Marijana Batinić zajedno sa srpskim kolegom Andrijom Miloševićem. S tople Kostarike, gdje kandidati novog showa trenutačno uživaju na ugodnih plus 30 Celzijevih stupnjeva, Tonka se vratila u zagrebački “minus”.

- Taj šok od 50-ak stupnjeva nije bio nimalo ugodan, ali što se može. Svoje sam tropske dane iskoristila što sam bolje mogla pa sam se nakon poslovnih obaveza trudila obići i upiti što više od te nove kulture. Obišla sam plantaže kakaa, predivne vrhove visoke 3500 metara u južnom dijelu Kostarike, a kroz neprohodne dijelove šume prolazili smo viseći na sajlama na 40 metara visine. Sve u svemu, bilo je uzbudljivo - priča Antonija koja zbog svojih doživljaja zvuči kao idealan kandidat za Survivor.

Vožnja sajlama ili canopy ride je posebno popularna upravo na Kostariki, no zanimalo nas je da li se Antonija bojala da će zapeti o granu ili se, kao u crtićima, zabiti u neko deblo.

Ostali u šoku

- Nisam niti trepnula okom na tim sajlama. Visine se ne bojim, više me je bilo strah da mi kokos ne padne na glavu. Taj je strah za mene racionalniji - kaže neustrašiva Tonka koja je i sama bila sudionica jednog realityja, prvoga hrvatskog Big Brothera, no zanimalo nas je bi li se mogla okušati u ovakvom formatu.

- Baš sam sa svojim Hrvojem razgovarala o tome kako nisam pretjerano koordinirana u prostoru, iako bih se mogla nazvati relativno spretnom osobom. Zapravo nema idealnih osobina za preživljavanje u ovakvim uvjetima, kao kada bi netko mislio da su veći ljudi ujedno i snažniji, što znamo da nije istina. Ovo je igra živaca, imaš zadatak koji moraš složiti u glavi i činiti sve da ga dovršiš. Tko zna kakva bih ja bila, možda bih sjela na kamen i plakala. Lako je ovako biti pametan - smije se Antonija.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju priloga Studio Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:06