LJEPOTICA S PISTA

ANDREJ PEJIĆ POSTAO ANDREJA 'Oduvijek sam znala da moram postati žena'

 Facebook

Supermodel androginog izgleda Andrej Pejić izjasnio se kao transrodan.

U izjavi poslanoj e-mailom Huffington Postu piše, naime, kako će 'odsad na revijama nositi izričito žensku odjeću te kako ima punu podršku svoje agencije, prijatelja i obitelji'.

Andrej/a Pejić svojom pojavom uzburkala je modni svijet, a svojim androginim izgledom osvojila je, između ostalog, naslovnicu Ellea i francuskog Voguea, te u međuvremenu nosila i muške i ženske revije.

- Svim transrodnim mladima na svijetu želim reći da poštujete sami sebe i da budete ponosni na to što jeste. Sva ljudska bića zaslužuju jednak tretman bez obzira na spol ili seksualnost. To je temeljno ljudsko pravo - kazala je.

Za Style.com je komentirala kako je vrlo rano saznala što je i tko je.

- Imala sam 13 godina i internet mi je pomogao da to otkrijem - oduvijek sam znala da moram postati žena. No tada je to za mene bilo nemoguće, pa sam postupak odgodila. Androgin izgled bio je način da predstavim svoju ženstvenost bez puno objašnjavanja.

Pejić je ostavila poruku svojim obožavateljima na društvenim mrežama. Tom prilikom zahvalila je svima na podršci i ljubavi.

- Još uvijek sam ista osoba, samo drugog spola i nadam se da svi to možete shvatiti. Ostalima poput mene poručujem da zaslužuju isto poštovanja kao i bilo koja druga osoba na ovom svijetu. Nakon 'preobrazbe', kao transrodna žena, nadam se da ću moći drugima pokazati koliko neka osoba može biti sretna i uspješna bez da odbaci prošlost.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:41