INTIMNA ISPOVIJEST

ANA RUCNER NAKON SKANDALA I RAZVODA 'Nastup za eurozastupnike sam odradila profesionalno'

Nikad intimnije izdanje lijepe glazbenice koja progovara o novim životnim izazovima
 Nikša Duper/CROPIX

Naša poznata violončelistica Ana Rucner ni nakon razvoda od Vlade Kalembera nije si priuštila odmor, vrijeme za tugovanje, niti se posebno pripremala za novo razdoblje u svom životu u koje kroči kao slobodna žena. - Bez nervoze, stresa i negativnih misli, idem hrabro naprijed s osmijehom na licu i držim se donesenih odluka - priča Rucner koja se upravo vratila iz Dubrovnika gdje je uspješno okončala svoj treći po redu festival “Ana u Dubrovniku”.

Svirala je u cik zore, pred punim amfiteatrom na Srđu, gdje je unatoč lošem vremenu s brojnim posjetiteljima pozdravila dolazak ljeta. U sklopu vikend-festivala, lijepa violončelistica organizirala je i humanitarni koncert Passion & Tango, na kojemu su bili i eurozastupnici koji su u Dubrovnik stigli na poziv Ruže Tomašić.

Vodi sina na turneju

Da se novac europskih poreznih obveznika, ni manje ni više nego 30 tisuća funti, troši na ležeran vikend u Hrvatskoj, poprilično je naljutio britanske euroskeptike koji su ovakav potez ocijenili skandaloznim te je cijelu priču s fotografijama naše Ane prenio i popularni Daily Mail. Ana, s druge strane, kaže da je svoj nastup odradila profesionalno, kao i za svakog drugog klijenta, a posebno joj je drago što je u sklopu tog festivala prikupljeno čak 200.000 kuna za nezbrinutu djecu Vukovara. - Drago mi je što sam baš ja europarlamentarce, koji su imali zaseban koncert, upoznala s ljepotama Hrvatske - kaže Ana koja je ranije u kampanji s HTZ-om, nizom koncerata i spotova promovirala našu zemlju.

Premda u njezinom slučaju koncertna sezona traje cijelu godinu, posebno se veseli ljetnim gažama, koje će započeti već ovaj petak koncertom u istarskom Novigradu, a slijede Sarajevo, Hvar, Crna Gora, Makarska, Bakar, Vela Luka, Šolta... Njezin je 7-godišnji sin Darian, naime, na ljetnim praznicima, pa će svoju mamu pratiti na većini putovanja. - Sve moje slobodno vrijeme rezervirano je za njega. Darian je moja velika emotivna potpora. Sve više ga zanima moj posao, prisustvuje mojim koncertima, a ponekad i pomaže za miks pultom - priča Ana, koja, kako kaže, ima sjajnu dadilju koja ga čuva dok ona nastupa.

Adrenalinska ovisnica

Darian, iako okružen samim glazbenicima u obitelji, za sada ne pokazuje želju za sviranjem instrumenata, ali je, kaže ona, vrlo muzikalno dijete i ima nevjerojatan smisao za ritam i beatbox. - Skine svaku pjesmu i odlično je improvizira na svoj poseban način - kaže ponosna mama, koja unatoč nedavnom razvodu i dalje, kako kaže, želi još vlastite djece, a voljela bi i posvojiti jedno dijete.

Adrenalinska ovisnica, kojoj je spuštanje užetom niz zgradu dok svira violončelo, što je izvela prošle godine, poput “odlaska na kavu”, sprema još mnoge zanimljive projekte. - Volim osjetiti adrenalin i raditi atipične stvari za umjetnika i ponosno mogu reći da je svaki projekt do sada bio moja zamisao. No tek sam počela, imam još dosta toga zacrtano - priča lijepa violončelistica.

Izgubila kilograme

Ana je zbog svojih velikih profesionalnih apetita izgubila pokoji kilogram, zbog čega su je nedavno na Facebook profilu prozvali fanovi. - Moji koncerti su jako fizički zahtjevni i doista znam izgubiti puno na kilaži. Ali najvažnije je da se dobro osjećam. Živim pomalo neuredno i divlje, ali tako volim - priča glazbenica, koja je otvorena za sve nove životne izazove. Zbog ljubavi, ipak, svoju glavu, neće lako izgubiti. - Više volim izgubiti glavu za novom skladbom ili notama. To me maksimalno ispunjava. Samo želim svirati, svirati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 21:12