Jagode imaju posebno mjesto u tradiciji Wimbledona. Poslastica je to koja možda nije najukusnija, bez obzira što dolazi u kombinaciji sa šlagom, ali je neizostavan element najstarijeg teniskog turnira na svijetu. Prema procjenama, tijekom dvotjednog turnira proda se oko 35 tona jagoda.
Jasno, sa šlagom. Međutim, Iga Swiatek jagode u Wimbledonu kombinira s - tjesteninom i jogurtom.
- To sam jela kao dijete, to je specijalitet kod nas u Poljskoj. Morate probati - poručila je engleskoj publici nakon jednog od svojih mečeva peterostruka Grand Slam pobjednica i aktualna četvrtfinalistica u All England Clubu.
Nije dobila previše oduševljenih komentara, ali zato kasnije jest puno dodatnih pitanja da malo objasni recept.
- Ne znam zašto je tako neobično. Po ljeti to djeca jedu jako često kod nas u Poljskoj jer je perfektna mješavina okusa.
Dobila je i pitanje je li to zato što su možda poljske jagode drugačije nego li engleske.
- Iskreno, mislim da su u Poljskoj ukusnije, jer imamo bolju klimu za njihov uzgoj. I ovdje su jagode odlične, ali su ipak drugačije. Uh, sada će mi Wimbledon zabraniti da pričam dalje o jagodama ha ha.
Swiatek je na društvenim mrežama objavila i fotografiju svog obroka u kojem je, eto, pomiješala jagode, makarone i jogurt, a debata je postala zanimljiva jer su se uključila i američka veleposlanstva Poljske i Italije. Poljaci su za mišljenje pitali Talijane, jasno kao najveće poznavatelje i ljubitelje tjestenine, koji su imali zgodan odgovor:
“Volimo Igin tenis, ali imamo drugačije ideje oko paste”.










Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....