STIGLI NOVI DOKAZI

Zloglasnoj braći ubojicama s Netflixa stigla neočekivana pomoć, starleta stala na njihovu stranu: ‘Sud nije bio pošten‘

Erik i Lyle su 1996. godine osuđeni na doživotni zatvor zbog ubojstva svojih roditelja, međutim sad se doznalo da su bili zlostavljani

Kim Kardashian, braća Menendez

 Josiahw/Backgrid/Backgrid Usa/Vince Bucci/Afp/Profimedia

Reality zvijezda Kim Kardashian podržala je braću Lylea i Erika Menendeza koji su 1996. godine osuđeni na doživotni zatvor bez mogućnosti uvjetne kazne zbog ubojstva roditelja Josea i Kitty. Njihova je priča nedavno prikazana u seriji "Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story" koja je objavljena na Netflixu i koja je postala veliki hit. Kim se sada založila za njihovo oslobođenje, prenosi NBC News.

"Fiziološki i psihološki, vrijeme nas mijenja i sumnjam da bi itko tvrdio da je ista osoba kao što je bio s 18 godina. Ja sigurno nisam", poručila je ona. Istaknula je kako je njihova priča postala "zabava za naciju" zbog njihovog televizijskog suđenja. Osim toga smatra i da su pretvoreni u "monstrume i senzacionaliziranu poslasticu za oči" te da nisu imali šanse za pošteno suđenje.

image

Erik i Lyle Menendez na saslušanju prije početka suđenja u prosincu 1992. godine

Vince Bucci/Afp/Profimedia

Kim je rekla kako ubojstvo njihovih roditelja nije opravdano, ali je poručila da se ne smije "zanemariti tko su oni danas u svojim 50-ima".

"S obzirom na to da je njihov slučaj ponovno u središtu pažnje i da je otkriveno pismo iz 1988. godine u kojem Erik svojoj rođakinji opisuje zlostavljanje, moja nada je da će se doživotne kazne Erika i Lylea Menendeza ponovno razmotriti. Dugujemo to tim malim dječacima koji su izgubili djetinjstvo, koji nikada nisu imali priliku biti saslušani, primiti pomoć i biti spašeni", navela je Kardashian.

image

Kim Kardashian

Dnphotography/abaca/Abaca Press/Profimedia

Lyle i Erik ubili su svoje roditelje 20. kolovoza 1989. Lyle je tada imao 21, a Erik 18, a na svoje su roditelje pucali iz sačmarice. Njihovo je suđenje započelo 20. srpnja 1993. godine, a bilo je dosta medijski popraćeno. Lyle i Erik su tvrdili da su roditelje ubili iz samoobrane, dok su tužitelji govorili da su to napravili zbog nasljedstva. Oni su pak rekli da ih je otac emocionalno i seksualno zlostavljao. Braću Menendez su osudili 21. ožujka 1996. godine za ubojstvo prvog stupnja bez mogućnosti pomilovanja.

image

Kim Kardashian

Josiahw/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Međutim, nakon što je izašla serija o njima, okružni tužitelj okruga Los Angeles, George Gascon, je rekao da postoji "moralna i etička obveza" vlasti da preispitaju dokaze o navodnom seksualnom zlostavljanju koje je nad njima počinio Jose. Iste su dokaze Lyle i Erik podnijeli prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 10:46