PAD ZVIJEZDE

ŽIVOTNI SLOM BORISA BECKERA Posrnuli teniski as zbog besparice rasprodaje sve, od sata koji mu je darovao Đoković do vlastitih čarapa

 
Boris Becker
 Profimedia, Press Association

Trostruki osvajač Wimbledona i nekadašnji najbolji tenisač svijeta već dugo muku muči s financijama, a s obzirom da se ovih dana treba okončati i njegova brakorazvodna parnica s uskoro bivšom suprugom Lilly (43), koju će također morati isplatiti, Boris Becker (51) bio je primoran napraviti još jedan radikalan potez.

Kako piše Daily Mail, umirovljeni sportaš na novoj aukciji prodaje 82 predmeta iz osobne kolekcije - osim replike trofeja s Wimbledona, Becker će se zauvijek odreći i sata koji mu je svojedobno darovao Novak Đoković, ali i certifikata koji potvrđuje njegovu pobjedu u paru s Michaelom Stichom na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine.

Aukcijska kuća Wyles Hardy & Co u ponudi ima i trofej s US Opena koji je Boris dobio nakon pobjede nad Ivanom Lendlom 1989. godine - pretpostavlja se kako bi se isti mogao prodati za najmanje 200.000 funti.

Ljubitelji tenisa moći će ugrabiti i sportsku odjeću koju je slavni Nijemac nosio na terenima, a ona uključuje čak i - čarape!

Podsjetimo, Becker je 2017. proglasio bankrot, no neko vrijeme odbijao je rasprodati vlastitu memorabiliju kako bi podmirio enormne dugove.

Prva planirana prodaja njegovih osobnih predmeta morala je biti odgođena jer je bivši tenisač tvrdio kako "ima diplomatsku zaštitu zbog titule sportskog, kulturnog i humanitarnog atašea, koju mu je za područje Europske unije dodijelila Srednjoafrička Republika".

Poslije je i sam Charles-Armel Doubane, ministar vanjskih poslova Srednjoafričke Republike, rekao da "titula atašea koju Becker spominje uopće ne postoji", a osobni predmeti posrnule njemačke teniske legende odobreni su za aukciju koja službeno počinje 11. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:35