NESREĆA U ENGLESKOJ

ŽENA IZ AUTA KOJI JE UDARIO PRINC PHILIP PRIJETI TUŽBOM Tvrdi da je bila pod pritiskom sve zataškati: 'Sretna sam što sam živa, a on se nije ispričao'

 
Emma Fairweather
 Profimedia, MirrorPix

Majka i dijete, koji su bili u automobilu koji u četvrtak udario princ Philip, ‘sretni su što su živi’, smatra njihova obitelj. Rođakinja je otkrila da je nastavnica Ellie Townsend (28) bila posve izvan sebe nakon što je suprug kraljice svojim Land Roverom udario u njihovu Kiju, nedaleko od kraljičina posjeda u Norfolku.

Majka gđe Townsend, Deborah (58), kaže da obitelj ne svaljuje krivnju na vojvodu od Edinburgha (97) te da samo žele prijeći preko traumatičnog događaja. Obitelj se odlučila na ovakav komentar nakon što im je stigla poruka kraljevske obitelji, tri dana prekasno.

- Još uvijek je jako potresena i samo želi što više vremena biti uz muža Shauna i sina. Mislim da se mogu smatrati sretnima što su preživjeli - rekla je rođakinja.

Nakon ljutitih reakcija što se princ Philip nije ni ispričao dvjema ženama ozlijeđenima u sudaru, Buckinghamska je palača ipak za vikend reagirala i kontaktirala obitelj žrtava. Ne zna se jesu li dobili ispriku vojvode.

Exclusive photo of Prince Philip car crash: Range Rover overturns with Duke of Edinburgh at wheel
The Duke of Edinburgh, 97, was
Profimedia, MirrorPix

Ellie i njezina devetomjesečna beba prošle su s lakšim ozljedama u sudaru koji je uzrokovao 97-godišnji princ Philip. Emma Fairweather, koja je bila u autu s Ellie, slomila je zglob, a za Daily Mail je u nedjelju rekla:

- Sretna sam što sam živa, a on se nije ni ispričao. Ovo je bilo jako traumatično i bolno vrijeme za nas. Očekivala sam više od kraljevske obitelji - rekla je i dodala da razmišlja o privatnoj tužbi jer su joj liječnici rekli da se sljedeća dva mjeseca ne bi trebala vratiti na posao.

Vojvoda od Edinburgha, s druge strane, nije dugo tugovao. Za manje od 24 sata od nesreće isporučen mu je novi Land Rover, a već je u subotu bio ponovno za volanom. Da stvar bude gora, nije bio vezan i dobio je opomenu od policije. Pomoćnica kraljice Mary Morrison poslala je pismo Emmi Fairweather u kojem joj želi brz oporavak, no Fairweather je za Mirror rekla:

- Lijepo je da se kraljica sjetila angažirati nekoga od osoblja da me kontaktira i poželi mi dobre želje, no ona ipak nije bila dio nesreće. Prilično sam iznenađena što princ Philip nije osjetio da bi se trebao ispričati ili pitati kako sam. Moja vrata su mu otvorena.

Exclusive - Emma Fairweather, 46. Was passenger of a car involved in a road traffic incident collision with a car driven by HRH Prince Philip, close to the Sandringham Estate, Norfolk. talking to the Sunday Mirror., Image: 408791761, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, MirrorPix
Profimedia, MirrorPix
Emma Fairweather

Daily Mail otkriva i da se Emma nakon nesreće našla pod velikim pritiskom da sve zataška te da ju je policija najmanje deset puta zamolila ‘da bude diskretna’.

Policija je navodno odmah nakon nesreće provjerila vid princa Philipa i test je prošao. Unatoč tome, većina čitatelja i javnosti se slaže da u tim godinama više ne bi trebao voziti, posebno stoga što 24 sata na raspolaganju ima službenog vozača.

- Da se 97-godišnjak zabio u automobil u kojem su bili William i Kate sa svojom bebom, baš me zanima koliko bi dugo parlamentu trebali da izglasaju novi zakon o starim vozačima - pitala se Isabel Dick na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 09:15