KRVOPROLIĆE U ENGLESKOJ

Taylor Swift ‘šokirana i užasnuta‘ ubojstvom djece koja su pohađala plesni tečaj s njezinom glazbom

‘Radi se o sasvim maloj djeci na tečaju plesa. Ni ne znam na koji bih način uputila sućut njihovim obiteljima‘, rekla je Swift

Taylor Swift

 Robyn Beck/AFP

Američka pjevačica Taylor Swift u utorak je reagirala na vijest o tomu da je u napadu na mlade obožavatelje njezine glazbe na dječjem tečaju plesa u sjevernoj Engleskoj dvoje djece nasmrt izbodeno, a još šestero ih je u kritičnom stanju, napisavši na Instagramu da je užasnuta činom i u potpunom šoku.

Nakon zločina u pritvoru je završio počinitelj, 17-godišnjak zbog sumnje za ubojstvo i pokušaj ubojstva nakon incidenta u "Taylor Swift yoga and dance workshop" u Southportu, organiziranom za djecu od šest do 11 godina.

Dvoje djece smrtno je stradalo, devetero ih je ranjeno, od kojih je šestero još uvijek u teškom stanju, a kritično su i dvije odrasle osobe koje su pokušale zaštititi mlade žrtve.

"Nakon jučerašnjeg napada u Southportu u potpunom sam šoku i užasnuta", napisala je Swift na Instagramu. "Radi se o sasvim maloj djeci na tečaju plesa. Ni ne znam na koji bih način uputila sućut njihovim obiteljima."

image

Poruka Taylor Swift

Taylor Swift/Instagram

Njezini obožavatelji putem interneta su prikupili više od 40.000 funta za pomoć obiteljima žrtava i za bolnicu u kojoj se neka djeca liječe.

Britanski premijer Keir Starmer napad je nazvao "strašnim", a policija ga smatra terorističkim činom. Šok zbog strašnog zločina izrazili su i kralj Karlo i njegova obitelj.

Policija zasad tvrdi da je motiv napada nejasan, no ne traže nijednog drugog osumnjičenika kojega bi s njime povezali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 03:12