PROTJERAN IZ HRVATSKE

Supruga Sergeja Trifunovića ispričala što se dogodilo 17. rujna: ‘Evo zašto smo zapravo došli na Bajakovo‘

‘Uhitili su ga, a način na koji su to napravili je izrazito neprofesionalan i bez odgovora zašto je uhićen‘

Isidora Trifunović

 Ante Cizmic/Cropix

Isidora Trifunović, supruga Sergeja Trifunovića, gostovala je preko video linka u emisiji Kec na jedanaest na srpskoj televiziji K1. Isidora se javila iz Rijeke. Osvrnula se na Sergejevo privođenje na graničnom prijelazu Bajakovo i odluci o zabrani ulaska u Hrvatsku, a njezin intervju prenosi Slobodna Dalmacija.

- Mi nismo avanturistički otišli 17. rujna na granični prijelaz niti s namjerom da on u tom trenutku uđe u Hrvatsku. Došli smo kako bi se raspitali je li zabrana koja je vrijedila do 10. rujna istekla zato što njegova odvjetnica nije dobila odgovor na molbe i pitanja o tome je li zabrana skinuta i može li on slobodno ući u Hrvatsku. Uhitili su ga, a način na koji su to napravili je izrazito neprofesionalan i bez odgovora zašto je uhićen - kazala je između ostalog Isidora i dodala da su saznali onda da nije problem bila zabrana već objava.

image

Sergej Trifunović

Ante Cizmic/Cropix

Istaknula je da se "novi apsurd dogodio nakon izlaska iz sudnice".

- Nakon izlaska iz sudnice prišao mu je policajac u civilu, pokazao značku i priveo ga. Sergej ga je pitao zbog čega, a kazali su mu da žele utvrditi ima li on dozvolu za boravak u zemlji. To je potpuno suludo jer su oni njega doveli u Split. Nije on samovoljno došao u Split niti su ga našli na ulici kako šeta psa bez povodca već su ga maricom doveli. Na taj razgovor sam morala i ja poći s njima, a tema je bila utvrđivanje valjanosti boravka i naš bračni status. Tu kreće nova igra, iscrpljujuća na svaki način - kazala je Isidora.

U jednom trenutku uključio se i Sergej.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:51