ŽELI OSTATI U FORMI

Sedmerostruka osvajačica Grand Slama nastavlja trenirati tenis unatoč autoimunoj bolesti: ‘Tako neću ostarjeti‘

To je prekrasan način da ostanete u formi, sagorijevate kalorije i imate sjajne noge i ruke, poručuje Venus Williams

Venus Williams

 Miguel Medina/Afp

Bivša tenisačica koja je, kako podsjeća Daily Mail, osvojila sedam Grand Slam naslova, i to pet Wimbledona i dva US Opena, Venus Williams, zvijezda je naslovnice Harper‘s Bazaara za listopad. Naime, Williams je otkrila da nastavlja i dalje trenirati kako ne bi ostarjela.

"To je prekrasan način da ostanete u formi, sagorijevate kalorije i imate sjajne noge i ruke! Ako želite dobro izgledati, igrajte tenis. Ne izgleda kao posao, ali je iscrpljujuće. Radit ću to sve dok budem imala hrskavicu. Ako nastavim igrati, nadam se da proces starenja neće početi", kazala je tenisačica.

image

Venus Williams

Ilya S. Savenok/getty Images/profimedia/Ilya S. Savenok/getty Images/profimedia
image

Venus Williams

Sgp/ddp Usa/profimedia/Sgp/ddp Usa/profimedia

Podsjetimo, Williams je 2011. nakon ispadanja s US Opena otkrila da se bori sa Sjorgenovim sindromom. Riječ je o autoimunoj bolesti koja napada žlijezde koje izlučuju sekret što dovodi do suhoće na tijelu i unutar njega. Sada je ponovno Williams progovorila o zdravstvenim teškoćama i otkrila da je to bio veliki izazov za nju kao sportašicu.

"Imala sam svakakve simptome, to je bilo vrlo izazovno za mene kao sportašicu. Kada padnete, ne možete ustati, doslovno. Ali ja sam ustala jer sam morala. Morala sam promijeniti tempo. Nema zamjene za zdravlje", kazala je Williams koja je dijagnozu saznala nakon sedam godina. "Nije bilo lako suočiti se s tim kad nisam znala zašto ne mogu postići svoj puni potencijal", dodala je Williams.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 12:35