ŽRTVA JE IMALA 14 GODINA

Omiljeni glumac iz serije ‘Lud, zbunjen, normalan‘ osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom

Mladić iz publike je rekao da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina

Moamer Kasumović i Senad Bašić zajedno na sceni

 Ivo Ravlic/Cropix

Bosanskohercegovački glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog kaznenog djela bludničenje nad maloljetnikom, potvrđeno je za N1 iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

“Na temelju evidencija Tužiteljstva KS obavještavamo Vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog kaznenog djela bludne radnje koji je pravomoćno okončan pred Općinskim sudom u Sarajevu. Proglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine”, rečeno je za N1 iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Kako je objavio portal Raport, sve se saznalo 16. rujna nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta “Tiho, tiše”, koja je izvedena u sklopu 6. Sarajevo Festa u Narodnom pozorištu Sarajevo. Predstava govori o vršnjačkom nasilju, a nakon izvedbe su organizirani razgovori sa publikom.

image

Predstava Sjajni momci, izvedena 2017. u Makarskoj (Mustafa Nadarević i Moamer Kasumović)

Ivo Ravlic/Cropix

Kako se navodi, tada se obratio mladić iz publike koji je rekao da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinitelj poznati glumac. Na pitanje o komu se riječ, mladić je odgovorio – Moamer Kasumović (43). Mladić je u svojoj potresnoj ispovijesti u Narodnom pozorištu kazao da je cijeli slučaj imao i sudski epilog i da je donesena sudska presuda.

Kasumović je poznati glumac koji je glumio u brojnim predstavama i TV serijama, a široj publici u regiji poznat je po svojoj ulozi Damira Fazlinovića u hit seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Bludničenje se dogodilo 2021. godine, a nakon toga je uslijedila prijava i sudski proces koji je rezultirao presudom.

Raport neslužbeno doznaje da je glumac zatvorsku kaznu otkupio. Naime, po zakonima u BiH, moguće je otkupiti do godinu dana zatvora, pri čemu jedan dan stoji 100 konvertibilnih maraka.

image

Predstava Sjajni momci, izvedena 2017. u Makarskoj

Ivo Ravlic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:47