LETJELE ŠAKE?

Nizozemski pjevač i izraelska delegacija akteri skandala na Eurosongu: Kruže tri verzije priče, upravo se oglasio i EBU...

Prema jednoj verziji, Nizozemac se potukao s članom Izraelskog tima. Prema drugoj, zamahnuo je rukom na izraelskog producenta

Joost Klein

 Tt News Agency/alamy/alamy/profimedia

NOVO Pet sati trebalo je proći da se EBU oglasi o slučaju nizozemskog predstavnika na Eurosongu Joosta Kleina koji danas nije prisustvovao generalnoj probi na kojoj su bili prisutni mediji.

U 20.30 sati medijskim su djelatnicima poslali priopćenje u kojem stoji kako se Joost Klein s pjesmom ‘Europapa‘ neće pojaviti ni na večerašnjoj probi koju ocjenjuju članovi žirija 37 zemalja. Umjesto toga, piše EBU, žiri će Nizozemca ocjenjivati na osnovu nastupa u drugoj polufinalnoj večeri. Razloge svoje odluke organizatori Eurosonga nisu na naveli, a kamoli pojasnili, zasad tek kažu da još uvijek istražuju tajanstveni incident u koji je Nizozemac upleten.

RANIJE

Talijanska pjevačica Angelina Mango nakratko se u petak spustila u press centar Eurosonga među novinare i uz gitaru otpjevala ‘Imagine‘ Johna Lennona.

Premda je proba za medije završila prije dva i pol sata, većina novinara je i dalje u press centru u nadi da će se EBU oglasiti vezano uz slučaj nizozemskog predstavnika Joosta Kleina koji se na pozornici nije pojavio i otpjevao svoj hit ‘Europapa‘.

Kako to već biva, kad nema jasnog odgovora organizatora o tome zašto se to dogodilo kreću tračevi i nagađanja.

Prema jednoj verziji, Nizozemac se potukao s članom izraelskog tima. Prema drugoj, zamahnuo je rukom na izraelskog producenta koji je nešto ružno rekao na račun Joostovog pokojnog tate.

EBU se prije dva sata oglasio priopćenjem da ‘istražuje‘ incident, a kako vrijeme odmiče, tračevi su sve sočniji pa sad ima i onih koji kažu da je Joosta napao njegov prateći plesač odjeven u kostim kokoši.

Švedska televizija SVT tvrdi da je došlo do fizičkog sukoba između Joosta Kleina i fotografa

Nizozemski pjevač Joost Klein nije sudjelovao u probama koje su se održale u petak u dvorani Malmö Arena, javlja švedska televizijska postaja SVT.

Prema navodima EBU-a, Klein u probama nije sudjelovao jer ga se povezuje s jednim "incidentom".

SVT navodi da je došlo do fizičkog obračuna između Nizozemca i fotografa.

Klein je sudjelovao u defileu natjecatelja, ali nije pjevao kad je trebao. Nizozemac je trebao pjevati peti po redu, međutim organizatori su ga preskočili i na pozornicu se umjesto njega popela izraelska pjevačica Eden Golan. (D. R.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 17:41