ANNA DELVEY

Najpoznatija prevarantica sudjelovat će u ‘Dancing With The Stars‘: Na podiju će zaplesati sa zatvorskom nanogicom

Anna je godinama obmanjivala njujoršku elitu te je uživala u luksuznom životu. Sve dok nije završila u zatvoru

Anna Delvey postala je neslavno slavna
 

 /Janet Mayer/splashnews.com/splash/profimedia

Prevarantica Anna Sorokin, poznata kao Anna Delvey, godinama se pretvarala da je njemačka plemkinja te na taj način obmanjivala njujoršku elitu i dizala se u njihovim krugovima. Ubrzo je počela živjeti u luksuzu kakav neki ne mogu ni zamisliti, ali je prije nekoliko godina sve to palo u vodu. Završila je u zatvoru, a nakon što je puštena, bila je u kućnom pritvoru. Nedavno je dobila dopuštenje da smije slobodno šetati New Yorkom, ali još uvijek mora nositi zatvorsku nanogicu. Nakon zatvora i svih kriminalnih radnji, Anna će sudjelovati u showu "Dancing With The Stars".

Delvey će biti u paru s profesionalnim plesačem Ezrom Sosom, a tijekom trajanja emisije nosit će nanogicu koju ima od 2022. godine.

Anna je 2019. godine osuđena za tešku krađu u New Yorku te je trebala ići u zatvor na 12 godina. Pustili su je ranije zbog dobrog ponašanja, ali su je samo šest tjedana kasnije uhitili agenti Imigracijske i carinske službe SAD-a. Delvey je 2019. bila osuđena po osam točaka optužnice, uključujući tešku krađu. Inače je uspjela prevariti banke i luksuzne hotele te im uzeti više od 200.000 dolara. Osuđena je i za pokušaj velike krađe nakon što je pokušala lažirati bankovni kredit od 22 milijuna dolara. Zbog dobrog ponašanja su je pustili u veljači 2021., a samo mjesec dana kasnije su je ponovno pokupili američki službenici za imigraciju i carinu. Tada su je stavili u popravni zavod, a 2022. godine je puštena uz jamčevinu.

image

Anna Sorokin (Anna Delvey)

Timothy A. Clary/Afp/Profimedia/

Ljudima koje je upoznavala govorila je da ima 60 milijuna dolara nasljedstva i veliki projekt, odnosno ideju da stvori umjetničku zakladu. Međutim, ona je radila kao pripravnica za jedan časopis te nije imala niti približno toliko novca.

image

Anna Sorokin (Anna Delvey)

Steven Hirsch/pool/nyp/mega/The Mega Agency/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 16:54