PRONAŠLI SREĆU

‘Moj muž i ja odustali smo od tradicionalnog, monogamnog braka nakon dvije godine. Sad prakticiramo slobodnu ljubav‘

Par se vjenčao 2022. i namjeravao je ostati monogaman, no onda su otkrili prednosti prakticiranja ‘slobodne ljubavi‘

Isabela Lima i Prazeres Jr.

 Profimedia

Isabela Lima (25) bila je u braku samo dvije godine kada je odlučila odustati od tradicionalnog braka i prakticirati, kako ona to kaže, slobodnu ljubav sa svojim suprugom Prazeresom Jr., koji je 10 godina stariji od nje.

Par se vjenčao 2022. i namjeravao je ostati monogaman, no onda su otkrili prednosti prakticiranja ‘slobodne ljubavi‘. Influencerica s gotovo 60 tisuća pratitelja na Instagramu vrlo rado dijeli detalje o svojoj vezi na društvenim mrežama, a ‘slobodnu ljubav‘ propovijedaju i među svojim pratiteljima.

"Ovdje smo da vam pokažemo da ljubav ne mora biti monogamna i da postoji nevjerojatna sloboda kada dopustite da ljubav teče bez ograničenja", rekla je Isabela za Need to know portal.

"Mnogi naši prijatelji osjećaju da su pod pritiskom u svojim monogamnim vezama. Dolaze k nama tražeći rješenje za tu stalnu želju koju imaju, da ‘preskoče ogradu jer je kod susjeda trava zelenija.‘ Mi svima koji se nalaze u takvoj situaciji želimo pokazati da postoji rješenje", dodaje.

image

Isabela Lima i Prazeres Jr.

Jam Press/jam Press/profimedia/Jam Press/jam Press/profimedia

Ona i partner napominju da je ideja slobodne ljubavi povezana s duhovnošću.

"Kada govorimo o slobodnoj ljubavi, govorimo o oslobađanju od ograničenja koje nameće društvo i pronalaženju načina ljubavi koji je najbolji i istinit za svakoga od nas", objašnjava ovaj par iz Sao Paula u Brazilu, koji se do sada susreo s brojnim kritikama na internetu.

image

Isabela Lima i Prazeres Jr.

Jam Press/jam Press/profimedia/Jam Press/jam Press/profimedia

"Nismo ovdje da svima udovoljimo. Naša je namjera ponuditi alternativu onima koji se osjećaju kao da ih monogamija guši i koji žele isprobati nešto novo. Slobodna ljubav nas je oslobodila okova, a može osloboditi i vas. Ne radi se samo o seksualnoj slobodi nego o duhovnoj slobodi. Želimo da ljudi otkriju transformativnu moć povezivanja s ljubavlju na otvoreniji i iskreniji način", zaključuju.

Njih su se dvoje upoznali prije četiri godine na jednom maskembalu, a tada su oboje bili samci koji su "izlazili s parovima i orgijali", kako kažu. Iako prakticiraju slobodnu ljubav, ipak imaju neka pravila koja poštuju.

image

Isabela Lima

Jam Press/jam Press/profimedia/Jam Press/jam Press/profimedia

"Imamo dogovor oko toga što si dopuštamo u našem liberalnom okruženju, ne izlazimo sami jedno bez drugog i uvijek smo zajedno. Vjerujemo da slobodna ljubav poboljšava neke aspekte naše veze, uključujući i to da smo povezaniji, da imamo više povjerenja jedno u drugo, komunikacija nam je bolja, a i povećan nam je libido, što također poboljšava i našu ljubavnu vezu", otkriva zadovoljna Isabela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 18:02