LOŠI DVOJNICI

Ljudi se sprdaju s voštanom Beyonce, ali ona nije jedina: Pogledajte ove promašaje u najpoznatijem muzeju

Brojnim je zvijezdama velika čast dobiti voštanu figuru u poznatom muzeju. Međutim, nekima se njihova nije svidjela

Voštane figure

 Frederic J. Brown/mohamad Salaheldin Abdelg Alsaye/anadolu Via Afp/

Američka pjevačica Beyonce dobila je novu voštanu figuru u muzeju Grévin u Parizu. Pjevačicu su prikazali u sjedećem položaju te u svjetlucavom kostimu s plaštom. Dok su neki bili oduševljeni figurom, brojni su ju i kritizirali. Kako kažu, voštana figura uopće ne sliči pjevačici. "Potpuno ste pogriješili", "Ovo nije Beyonce", bili su samo neki od komentara.

Beyonce je i ranije dobila voštanu figuru, ali u muzeju Madame Tussauds u Hollywoodu. Osim nje je dobila i još nekoliko različitih figura, a sve su one naišle na negativne komentare. Najviše se pričalo o tome kako su pjevačicu napravili "previše bijelom", ali i da ne postoje sličnosti u licu figure i pjevačice.

image

Beyonce

Emmanuel Dunand/Afp

Među najgorim voštanim figurama ikad, kako ju brojni nazivaju, našla se ona Dwaynea "The Rocka" Johnsona u muzeju Grevin u Parizu. Njegovu su figuru u muzeju otkrili prošle godine, nakon čega se muzej našao na meti kritika. Naime, brojni su komentirali kako su glumac previše "pobijelili", nakon čega je muzej popravio figuru.

image

Dwayne Johnson u muzeju Grevin u Parizu

Mohamad Salaheldin Abdelg Alsaye/Anadolu Via Afp

Negativne kritike dobila je i voštana figura Britney Spears u Madame Tussaud u Londonu. Njezina se figura ostalima pridružila 2003. godine, a prikazuje pjevačicu u plesu oko šipke te u izazovnoj modnoj kombinaciji.

image

Britney Spears u Madame Tussauds

Alessandro Abbonizio/Afp

S voštanom figurom Taylor Swift u Madame Tussauds u New Yorku je malo tko bio zadovoljan. Na njezino je otkrivanje stigla i pjevačica, koja je s osmijehom na licu pozirala s figurom. Međutim, kasnije su obožavatelji komentirali kako figura nimalo ne sliči Taylor.

image

Taylor Swift u Madame Tussauds, New York

Timothy A. Clary/Afp

Jednom od najgorih voštanih figura su prozvali i onu Kim Kardashian u Madame Tussauds u New York. Reality zvijezda je na otkrivanje stigla u istoj haljini koju je nosila i njezina figura. I dok su umjetnici pogodili modnu kombinaciju, brojni su se složili kako u licu figura nije niti slična Kim.

image

Kim Kardashian u Madame Tussauds New York

Stan Honda/Afp

Lošu voštanu figuru je dobio i Justin Bieber 2012. godine. Njegova je figura predstavljena u holivudskom Madame Tussauds, nakon čega su se nanizale kritike o njoj. Nešto je kasnije dobio figuru u Madame Tussauds u Tokiju, ali ni za nju nisu imali lijepe riječi.

image

Justin Bieber u Madame Tussaud Hollywood

Frederic J. Brown/Afp

Kako kažu iz muzeja, proces stvaranja jedne figure traje oko 800 sati. Sve se radi ručno, a na jednoj figuri zna surađivati i do 20 umjetnika. Sve kreće sa sastankom sa slavnom zvijezdom, a potom kreće mjerenje i fotografiranje zvijezde iz svakog kuta. Kako prenosi Business Insider, umjetnici uzimaju do 250 mjera, uključujući boju kose, očiju i kože. U slučaju da poznati ne mogu biti prisutni na sastanku, umjetnici koriste njihove stare fotografije. Sljedeći je korak stvaranje figure uz pomoć gline, koju kasnije oblikuju, a potom kreće umetanje kose. Za boju kože se koriste uljane boje, a nakon što je gotova koža se umeću oči i zubi. Među posljednjim koracima dugog procesa je biranje modne kombinacije za figuru, koju najčešće muzeju donira zvijezda čija se figura i pravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 07:30