NESTAŠNI GANDALF

Legendarni glumac izazvao skandal: ‘Znate li što je rekao za kraljicu!? Prijeti mu drastična kazna...‘

Slavni glumac je 1991. godine okrunjen titulom viteza, a u nedavnom je intervjuu kritizirao preminulu kraljicu

Ian McKellen, kraljica Elizabeta II.

 Massimo Valicchia/nurphoto/joe Giddens/afp/profimedia/

Engleski glumac Ian McKellen je 1991. godine dobio titulu viteza zbog svojeg doprinosa izvedbenoj umjetnosti. Sada brojni žele da se glumac odrekne te titule zbog komentara o kraljici Elizabeti II. koje je dao u nedavnom intervjuu. U njemu je rekao kako je kraljica bila "bezobrazna".

image

Kraljica Elizabeta II.

Toby Melville/Afp

"Kraljica, siguran sam da je bila poprilično luda pred kraj. I u nekoliko prilika u kojima sam ju sreo je bila prilično bezobrazna", rekao je on. Prisjetio se jednog razgovora s kraljicom u kojem mu je ona rekla: "Radite ovo jako dugo". On je rekao kako ne radi svoj posao "tako dugo kao ona". Kraljica se na njegov komentar nasmijala, a onda ga je pitala: "Ide li još uvijek netko u kazalište?" McKellen je smatrao kako je to bilo vrlo bezobrazno od kraljice te da je ispalo kao da je htjela reći da "nikoga nije briga za njega".

Kraljevski eksperti smatraju kako je glumac pretjerao u kritiziranju preminule kraljice te da zbog svojih komentara mora vratiti svoju titulu viteza.

image

Sir Ian McKellen

Isabel Infantes/Pa Images/Profimedia

Njegovu spornu izjavu je komentirala kraljevska biografkinja Margaret Holder. "Ako se Sir Ian osjeća toliko omalovažavanim od strane kraljice, mogao bi razmisliti o vraćanju svoje viteške titule, iako će možda požaliti zbog toga u budućnosti", rekla je ona za The Daily Express.

Bivši službeni glasnogovornik kraljice Elizabete, Dickie Arbiter, je rekao kako ne zna zašto je McKellen uopće prihvatio tu titulu. Glumac je pak u intervjuu rekao da je prvo htio odbiti vitešku titulu, ali ju je prihvatio nakon što mu je glumac Michael Cashman rekao da će mu ta titula "otvoriti brojna vrata".

image

Sir Ian McKellen

Isabel Infantes/Afp

Izjavu glumca o kraljici je komentirao i kraljevski biograf Christopher Wilson koji ne vjeruje da je kraljica bila bezobrazna prema McKellenu. Osporio je glumčevu izjavu zbog toga što nije siguran da uopće postoje zabilježeni slučajevi u kojima je kraljica bila bezobrazna ili gruba prema drugima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 17:39