NASLJEDNICA MILIJUNA

KĆI BRITANSKOG TAJKUNA UMRLA OD PREDOZIRANJA Pala je u depresiju nakon što je u prometnoj nesreći ubila biciklista, pomiješala je kobni koktel droga

 
Hannah James
 Facebook

Kći britanskog tajkuna Hannah James (37) umrla je od predoziranja heroinom. Mlada se žena borila s depresijom nakon što je prije osam godina uzrokovala prometnu nesreću u kojoj je poginuo biciklist. Hannino je tijelo u kadi u stanu u Parizu pronašao njezin dečko.

Dizajnerica interijera pomiješala je heroin s fentanilom, snažnim lijekom protiv bolova, koji je povezan s brojnim slučajevima smrti. Njezina je obitelj objasnila da je pala u depresiju nakon prometne nesreće, a onda i razvoda prije tri godine, piše Daily Mail.

James se prije osam godina vraćala sa sastanka s klijentom u Surreyju, u svom Audiju TT, kad je pokosila 17-godišnjeg biciklista Joela Semmensa koji je odmah preminuo. Policija je u početku mislila da je bila pod utjecajem alkohola ili droge, no krvne su pretrage pokazale da to nije bio slučaj.

Međutim, s obzirom da je pobjegla s mjesta nesreće, bila je osuđena na 100 sati društveno korisnog rada.

Njezin otac David (74), vlasnik agencije za prodaju luksuznih nekretnina, rekao je da je njegova kći koristila financijska sredstva obiteljske zaklade. Prema njegovim riječima bila je problematična kao tinejdžerica, izbačena iz škole i sklona eksperimentiranju s drogama.

‘U listopadu 2010. Hannah je uzrokovala prometnu nesreću. Udarila je i ubila biciklista koji je imao samo 17 godina. Prelazio je glavnu cestu bez zaustavljanja, u tamnoj odjeći i bez ikakvih sigurnosnih obilježja. Ta nesreća ju je strašno traumatizirala. Primijetili smo znakove depresije i da više pije alkohol, a sad znamo i da je popustila pred narkoticima’, rekao je.

Hannah je s mužem živjela u 1,2 milijuna funti (skoro 10 milijuna kuna) vrijednom domu u Putneyju, na jugozapadu Londona. Nakon razvoda prije tri godine preselila je u Pariz.

‘Živjela je ondje posljednjih devet mjeseci. Htjela pobjeći od prijatelja koji su joj bili zajednički s bivšim mužem i pomiriti se s razvodom. Činila se vesela jer je pronašla novog dečka. Pozvala nas je u Pariz i bili smo kod nje u ožujku prošle godine. Primijetili smo da je smršavjela i djelovala je povučeno. Otišli smo na ručak i restoran i nije imala apetita. Mislili smo da je problem u depresiji jer je idući dan odbila doći na ručak’, ispričao je njezin otac za britanske medije.

Dodao je da ih je o smrti kćeri obavijestio njezin novi dečko: ‘U zaključanoj ladici u Hannahinoj staroj sobi pronašli smo dvije zatvorene omotnice za koje nam je rekla da ih otvorimo ako joj se što dogodi. Unutra je bilo sedam kopija izvještaja s intervencije hitne pomoći koje je zvao njezin bivši muž. Na svim je izvještajima zapisano oživljavanje zbog predoziranja heroinom. Tad smo prvi put i saznali za to. Kad smo raščistili stan, pronašli smo igle u spavaćoj sobi i kupaonici.’

Hannahin dečko John Gladwell pronašao je njezino tijelo 31. ožujka prošle godine. Provalio je u stan jer nitko nije odgovarao. Istraga je pokazala da je drogu naručila preko interneta.

‘Sjećat ću je se onakve kakvu sam je posljednji put vidio. Bila je promjenjivog raspoloženja kao i uvijek. Bio sam svjestan da se drogira. Koristila je kokain i heroin. Govorila mi je da pokušava prestati pa mislim da je ovo bila nesreća. Siguran sam da je bila nesreća’, rekao je Gladwell.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:21