BORBA SE NASTAVLJA

Diddyjev pravni tim po treći put tražio njegovo puštanje uz jamčevinu: Spreman je platiti milijune!

Reper je rekao da će nositi GPS uređaj za praćenje te je obećao da će ograničiti svoja putovanja i prodati privatni avion

Sean Diddy Combs

 Dc/backgrid Uk/profimedia/Dc/backgrid Uk/profimedia

Reper Sean Diddy Combs već se neko vrijeme nalazi u pritvoru u New Yorku, a dva puta su mu odbili pravo na jamčevinu. Sada je njegov tim po treći put podnio žalbu kako bi Diddyja pustili iz pritvora prije suđenja, prenosi Page Six. Njihova žalba osporava odluku južnog okruga New Yorka da dva puta reperu uskrati pravo na jamčevinu na temelju optužbi za ometanje pravde i ometanje svjedoka.

Njegov pravni tim zahtjeva trenutačno puštanje repera na slobodu uz odgovarajuće uvjete jamčevine. Naveli su kako ne postoji dovoljno dokaza da bi ga se držalo u pritvoru te su istaknuli i navodne pogreške u odluci suda.

image

Sean Combs aka P. Diddy

Image Press Agency/Alamy/Alamy/Profimedia

Diddy je spreman platiti do 50 milijuna dolara jamčevine, a ponudio je i svoju vilu u Miamiju vrijednu 48 milijuna dolara te dom njegove majke kao kolateral. Osim toga je spreman nositi i GPS uređaj te je obećao da će svoja putovanja ograničiti u Miami i New York. Rekao je i kako će prodati svoj privatni avion.

Inače, repera terete za reketarenje, trgovinu ljudima i druga kriminalna djela, a on se izjasnio nevinim. Međutim, tužitelji su bili zabrinuti da bi Combs mogao zastrašiti svjedoke i ometati slučaj ako ga puste uz jamčevinu. Osim toga su rekli i da postoji rizik da pobjegne zrakoplovom, s obzirom na to da ima novca i da ima pristup privatnim avionima. Zato su mu i odbili jamčevinu.

image

Sean ‘Diddy‘ Combs

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Reperova obrana je u žalbi navela da vlada nije pružila jasne i uvjerljive dokaze da Combs predstavlja opasnost za zajednicu ili da je sudjelovao u ometanju svjedoka te su te tvrdnje nazvali nejasnima i špekulativnim. Tvrde i kako je okružni sud napravio pravnu pogrešku zbog toga što nisu utvrdili i analizirali činjenice.

Diddyjev pravni tim također tvrdi da je sud predstavio "jamčevinu s izrazito restriktivnim uvjetima", uključujući kućni pritvor s GPS uređajem, zabranjen pristup internetu i telefonima, cjelodnevni nadzor, zabranu dolaska ženskih posjetitelja koji nisu obitelj te tjedno testiranje na drogu. Osim toga kažu i da je glazbeni mogul do sada poštivao sve zakonske procedure, ističući to da je predao svoju putovnicu i ponudio da će osigurati jamčevinu sa svojim skupocjenim imanjem.

image

Sean ‘Diddy‘ Combs

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Reper je posljednjih tjedana u centru pozornosti diljem cijelog svijeta. Velika tužba podignuta protiv njega se temelji na njegovim zabavama koje je nazivao "freak-offs", a na kojima bi seksualno zlostavljao i drogirao svoje žrtve. Tužitelji tvrde da je Diddy "zlostavljao, prijetio i prisiljavao žene i druge oko sebe da ispunjavaju njegove seksualne želje". Na istim je zabavama snimao svoje žrtve. Repera su optužili i za prisilni rad, otmicu, podmetanje požara, podmićivanje i drugo. Ako ga osude, prijeti mu minimalna kazna od 15 godina zatvora.

image

Sean ‘Diddy‘ Combs

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 13:18