BLUES-FUNK ROCK BEND

Blues rock bend Vintage Trouble objavio album ‘Heavy Hymnal‘ i uskoro stižu u Zagreb

pravo objavljeni album bend vodi na europsku ljetnu turneju u sklopu koje dolaze i u Zagreb

Vintage Trouble

 Press/

Sjajni Vintage Trouble, kalifornijski blues-funk rock bend, objavili su novi album “Heavy Hymnal”, a predstavit će ga u zagrebačkom Vintage Industrial Baru u srijedu 5. srpnja 2023.

Upravo objavljeni album bend vodi na europsku ljetnu turneju u sklopu koje dolaze i u Zagreb. Ranije najavljen singlovima “Not The One” i “Shinin’”, s albumom “Heavy Hymnal” kroz deset pjesama Vintage Trouble progovaraju o stanju svijeta i načina na koji se ljudi ponašaju jedni prema drugima.

“Heavy Hymnal” već s prvim recenzijama potvrđuje da je Vintage Trouble apsolutno eksplozivan bend, a kako piše Rock And Blues Muse, savršeni miks inovacije i tradicije otvara im velika vrata, dok “sjajan vokal i općenita atmosfera albuma čine da ih ne možete prestati slušati.” American Songwriter hvali Vintage Trouble i “eksplozivan miks rocka, funka i bluesa koji je pogonsko gorivo “Heavy Hymnal” albuma”, i kaže da je ovo najbolji uradak benda do sada.

Četvorka iz Los Angelesa osvojila je svjetsku publiku s glazbom ukorijenjenom u klasičnom soulu, bluesu i rocku iz 50-ih i 60-ih, a poznati su po sjajnim nastupima uživo, kao i fuziji retro izričaja s modernim prizvukom. Mediji ih nazivaju nasljednicima rhythm & bluesa, zvuk opisuju kao moderni odgovor na glazbu Otisa Reddinga i kažu da zvuče kao da je James Brown glavni vokalist Led Zeppelina. Stranica Liverate.com Vintage Trouble svrstava u top 10% najboljih live izvođača prema ocjenama kritičara, koji njihove nastupe koji vas preuzmu opisuju kao ambiciozne i nabijene energijom.

Vintage Trouble su otvarali turneje i stadionske nastupe za Rolling Stones, AC/DC, The Who, Bon Jovi, Paloma Faith, Lennyja Kravitza ili Dave Matthews Band dok istovremeno rasprodaju samostalne koncerte diljem svijeta i nastupaju na najvećim festivalima kao što su Coachella, Glastonbury, Lollapalooza, Rock in Rio, Byron Bay Blues Festival, Bonnaroo, Life is Beautiful, što im je donijelo titulu “Best New Band“ Classic Rock magazina.

Sve je počelo u Hollywoodu 2010. okupljanjem pjevača Tya Taylora, gitarista Nallea Colta, basista Ricka Barrio Dilla i bubnjara Richarda Danielsona. Pokušavajući rekreirati soul glazbu, esenciju tog pokreta i tehnike snimanja, objavili su debi “The Bomb Shelter Sessions” i zauzeli 1. mjesto najprodavanijeg R&B albuma i 2. mjesto najprodavanijeg rock albuma na Amazon UK. Uslijedio je “The Swing House Acoustic Sessions” iz 2014. kao i “1 Hopeful Rd.”, kao i “Juke Joint Gems”, dok je glazba bend istovremeno u brojnim filmovima i reklamama, a gostovali su i u brojnim TV emisijama.

Uzimajući ono najbolje od Jamesa Browna, Micka Jaggera ili Brune Marsa i Princea, vokalist Ty je hvaljen kao jedan od najboljih frontmena svoje generacije. Vintage Trouble spajaju blues, soul i rock’n’roll nabijen gitarskim riffovima s intenzivnim nastupima uživo, a u Zagreb dolaze u sklopu europske turneje koja ih 5. srpnja dovodi u Vintage Industrial Bar.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 20 eura, dok će na dan koncerta koštati 23 eura. Ulaznice se mogu pronaći u Dirty Old Shopu, Rockmarku, svim Eventim prodajnim mjesta, kao i na www.eventim.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 21:57