ŽIVOT GA NIJE MAZIO

Bio je najveći seks simbol Hollywooda, a tukle su ga i mama i žena: ‘Umirao je u fekalijama i bolovima‘

Na današnji dan rođen je jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca, Patrick Swayze

Patrick Swayze

 Fame Pictures/backgrid Usa/profimedia/Fame Pictures/backgrid Usa/profimedia

Na današnji dan rođen je američki glumac Patrick Swayze kojeg najviše pamtimo po pojavljivanju u seriji ‘M.A.S.H.‘ 1981. godine i njegovoj najpoznatijoj ulozi u filmu ‘Prljavi ples‘ koji mu je 1987. donio svjetsku slavu, koja traje čak i nakon njegove smrti 2009. godine.

No, iako je svojevremeno bio najveći seks simbol Hollywooda, njegova udovica Lisa Niemi ranije je otkrila u jednom dokumentarcu da mu je život bio jeziv.

Lisa je, naime, izjavila da je njezina svekrva, Patsy Swayze, fizički zlostavljala njezina muža tijekom njegove mladosti.

"Znala je biti jako nasilna", otkrila je udovica slavnoga glumca u dokumentarcu "Ja sam Patrick Swayze."

On je bio drugo od ukupno petero djece Patsy i njezina supruga Jesseja. Patsy je bila poznata koreografkinja i instruktorica plesa koja je svoga sina vodila u školu plesa te je obučavala nekoliko zvijezda koje su na kraju nagrađene Emmy i Tony nagradama. I sami Patrick ubrzo je krenuo na satove plesa kod svoje majke, a Lisa je otkrila da su Patsyn perfekcionizam i velika očekivanja često prelazila u fizičko zlostavljanje.

Za magazin People izjavila je da joj je suprug priznao da ga je majka tukla tijekom njegova djetinjstva, a ispričao joj je i kako je došao dan kad je to fizičko zlostavljanje konačno prestalo. Patrick joj je navodno ispričao priču o proslavi njegova 18. rođendana, na kojemu ga je Patsy ‘nasilno držala na podu‘, prije nego što je došao njegov otac Jesse i rekao svojoj ženi da će se razvesti od nje ako ponovno takne njihova sina.

"Nikada ga više nije udarila nakon toga", otkrila je Lisa za People.

I sama Swayzejeva majka trpila je nasilje u djetinjstvu, a Lisa je njezino ponašanje opisala kao "primjer onoga što se događa u obiteljima u kojima se događa nasilje."

image

‘Prljavi ples‘, Jennifer Grey i Patrick Swayze

Vestron Pictures/Everett/Profimedia/Vestron Pictures/everett/profimedia

Lisa i Patrick upoznali su se kada je on napunio 18 godina, nakon što se upisala kao studentica u Patsynu školu plesa. Dodala je i da je njezin suprug počeo pozitivnije gledati na svoju majku nakon što se odselio iz njezina doma.

Kada je 1982. godine umro Patrickov otac Jesse, Patsy se zbližila sa sinom i snahom, koji nikada nisu imali djece.

"Patsy je znala biti vrlo kritična i negativna. Ali shvatila je da ako želi biti bliska s nama, morat će postati malo ljubaznija, pa je to i napravila", rekla je Lisa za People.

Glumac je na kraju ostao blizak sa svojom majkom sve do svoje smrti. Preminuo je od raka gušterače u rujnu 2009., a Patsy je nadživjela svoga sina te ostala bliska sa snahom. Preminula je od komplikacija moždanog udara u rujnu 2013., kad joj je bilo 86 godina.

image

Patrick Swayze i Lisa Niemi

Fame Pictures/backgrid Usa/profimedia/Fame Pictures/backgrid Usa/profimedia

"Bila je komplicirana žena, intenzivna i imala je nevjerojatnu životnu snagu. Patrick ju je apsolutno volio i poštovao", rekla je Lisa, koja je također demantirala glasine da je i sama bila nasilna prema svome suprugu.

Navodni prijatelj para jednom je prilikom rekao za Radar Online da će "Lisa pobijediti Patricka."

"Uništili su hotelske sobe, automobile, njihovu kuću... Bilo je strašno", rekao je tada izvor i dodao da ga je udarala tijekom njegova liječenja. "O, da. Ne bi ga udarala stvarima - hvatala bi mu ruke i vrat. Udarala bi ga i šamarala. Rak ga je potpuno promijenio i Patrick je nevjerojatno izgubio na kilaži. Uvijek je morala imati prednost jer je on nije htio udariti. Bio je nepokolebljiv u tome da nikada neće podići ruku na nju", rekao je navodni prijatelj para. Prijatelji para također su tvrdili da ga je zanemarivala te da je satima znala izbivati iz kuće, a kad bi se njegov mlađi brat vratio kući, pronašao bi Patricka kako leži u fekalijama i urinu.

Lisin glasnogovornik oštro je demantirao sve te navode: "To je kategorički netočno. To je tako jednostavno."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. kolovoz 2024 06:31