CELEBRITY MASTERCHEF

OVIH 14 HRVATSKIH ZVIJEZDA BORIT ĆE SE ZA PRESTIŽNU TITULU Popularna emisija Celebrity MasterChef uskoro bira novog najboljeg kuhara

Među 14 natjecatelja koji će svoje znanje pokazati Novoj TV ima i onih koji prije nisu pogledali niti jednu emisiju ovog natjecanja
Zagreb, 050216.Predstavljanje nove sezone emisije Masterchef u hotelu Eplanade.Na fotografiji: DavidVurdelja, Ksenija Erker, Ricardo Luque, Ivana Maric, Hrvoje Rupcic, Lana Klingor, Radovan Marcic, Ana Grgic, Ksenija Erker, Igor Barberic, Andrej Barbieri, Ervin Baucic.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Kristo / CROPIX / COPYRIGHTED

Nakon prošlogodišnjeg izdanja MasterChefa s javnosti nepoznatim amaterskim kuharima, Nova TV u ožujku će krenuti sa “zvjezdanom” inačicom toga popularnog gastroshowa.

Luka Nižetić tako će napokon dobiti nasljednika, jer ovo će biti tek druga sezona Celebrity MasterChefa. No to nije jedina novost koja je predstavljena jučer u hotelu Esplanade jer će od ove sezone žiri tog showa napokon dobiti žensko pojačanje. Umjesto Dina Galvagna, u show je ušla Ana Grgić, šefica kuhinje tog prestižnog zagrebačkog hotela.

Poznati gosti

Grgić, koja je već četiri i pol godine na čelu Esplanadine kuhinje, u karijeri je pripremala jela za američkog potpredsjednika Joea Bidena, američku državnu tajnicu Hillary Clinton, p rinca Alebrta od Monaca, princezu Anne, Pepa Guardiolu, Davida Beckhama, Cristiana Ronalda...

- Privatno više volim da sam ja ta koja kuha, a ne ocjenjuje, ali mi je ovo, naravno, izazov - rekla je Ana Grgić dodajući da “dečki jako fini i da se brinu se za nju”. Dečki su, naravno, kolege iz žirija - Radovan Marčić i Andrej Barbieri koji su oduševljeni ženom u svojim redovima, smatrajući je dobrodošlim osvježenjem zbog koje se i oni sami puno pristojnije ponašaju.

Lukini nasljednici

Za titulu pobjednika druge sezone Celebrity MasterChefa borit će se pak 14 zvijezda, a među njima ima vrlo zanimljivih imena. Tu je pjevačica Ksenija Erker, glumica Jasna Odorčić, blogerica Andrea Andrassy, PR stručnjak Lana Klingor Mihić, pjevačice Ivana Marić i Sementa Rajhard, glumica Mila Elegović, glazbenici Hrvoje Rupčić, Ricardo Luque, Vlado Kalember, David Vurdelja iliti Baby Dooks i Ervin Baučić, koreograf Igor Barberić te glumac Leon Lučev.

Posljednje ime među ovogodišnjim natjecateljima zapravao je iznenadilo mnoge jer Lučev do sada nikad nije sudjelovao u takvoj vrsti televizijskih emisija. S druge strane, Hrvoje Rupčić nije ih ni gledao.

Veliko iznenađenje

- Uopće ne gledam televiziju pa tako nisam nikada pogledao niti jednu epizodu MasterChefa, čak ni na YouTubeu. Čuo sam prije za MasterChef, ali nisam imao ideju, pa čak ni sada nema predodžbu kakav je koncept emisije - otkrio je Rupčić na opće iznenađenje. No s obzirom na to kakvo kuhanje Rupčić preferira, tu iznenađenjima neće biti kraj. Poznati bubnjar voli se, naime, prepuštati intuiciji i riskirati s još neisprobanim idejama. Krene, kaže, nekim utabanim putem, a onda se predomisli usred cijelog posla i krene spajati nespojive okuse, uopće ne znajući hoće li ta kombinacija na kraju biti jestiva ili ne.

S druge strane, pjevačica Ksenija Erker ima drugi problem. Obožava kuhati, ali ne voli ni raditi ni jesti slastice, a i prezentacija joj nije jača strana.

- Za mene je kuhanje jedna vrlo prirođena stvar zadnjih 40 godina. Imam veliku obitelj, unuke i strašno volim kuhati. Baš kao i za svaki drugi posao i tu vrijedi - ništa bez strasti. A ja prema kuhanju osjećam strast. Naravno, nitko ništa ne voli raditi ako mora svaki dan, pa tako ni ja. Razlikujem također ono svakodnevno kuhanje za preživljavanje, kad radim varivo od kelja, poriluka i faširance, od hrane koju kuham za svoje prijatelje gurmane, glazbenike. Za njih znam da će ostati cijelu noć pa se pripremam za to dva dana, u tome beskrajno uživam - objašnjava K. Erker.

Dobra je, nastavlja, i s mesom i s ribom, ali je svjesna da ono kako ona ta jela priprema doma nema veze s MasterChefom.

Druženje i učenje

- Meni je estetska strana u životu uvijek loša, pa kako ne patim na odjeću, ne znam ni servirati tanjur. Moje je jelo sigurno fino, ali da baš izgleda lijepo... U svakom slučaju, MastefChef će mi svakako dobro doći, što zbog zabave i druženja za koje u mojim godinama nemate ni puno vremena ni poziva, tako i zbog onoga što ću u emisiji naučiti, a poslije će mi doma dobro doći - zaključila je K. Erker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:47