MARINA PERAZIĆ

OMILJENA HRVATSKA PJEVAČICA ISKRENO O RASPADU KULTNOG BENDA 'Davor se htio posvetiti pjesmama lakih nota, meni su neke zvučale banalno...'

 
 Tea Cimaš / CROPIX

Na teritoriju bivše države gotovo da nema osobe koja barem jednom nije čula hitove kultne grupe Denis&Denis, poput "Program tvog kompjutera" ili "Soba 23".

Legendarni band žario je i palio radijskim top ljestvicama, a dinamični duo činili su pjevačica Marina Perazić i Davor Tolja. U velikom intervjuu za tportal pjevačica je otkrila kako je došlo do raspada grupe, ali i kako je sve počelo.

Različita očekivanja postala su ozbiljna prepreka

- Davor i ja smo gradili naše prijateljstvo nekoliko godina prije nego što su se Denis& Denis pojavili u javnosti. Najčešće bismo se družili preslušavajući glazbu pa smo ustanovili da imamo vrlo sličan ukus. Spontano smo počeli surađivati tako što sam se uključila u kreativni proces Davorova rada na novim pjesmama koje je imao namjeru ponuditi nekim, tada već afirmiranim pjevačicama. Čim sam počela pjevati melodije koje je osmislio Davor, bilo nam je jasno da će moj utjecaj na konačni ishod svake pjesme biti očigledan. U fazi aktivnog rada na novim pjesmama polako je dolazilo do izražaja razmimoilaženje po pitanju toga koliko naš zvuk treba biti komercijalan ili ne! Mene nije zanimao komercijalni uspjeh jer je za mene pjevanje bio hobi, a projekt Denis & Denis čista zabava i zanimljiva avantura prije nego što se potpuno predam i prihvatim ulogu full time dipl. ing. građevine! Davor je, nasuprot tome, odlučio da neće završiti brodogradnju, iako je već dogurao do apsolventa, te da se želi profesionalno baviti muzikom, biti slušan i 'prodavan' skladatelj, što je u to vrijeme podrazumijevalo pjevati pjesme 'lakih nota', jednostavne i prijemčive - prisjetila se Marina za tportal.

Ističe kako takva glazba definitivno nije bila za nju.

- Željela sam da budemo autentični, jedinstveni, zanimljivi, prepoznatljivi! Neke pjesme, za koje smo napravili demo snimke, nisu se pojavile na našem prvom albumu jer sam uložila veto. Djelovale su mi pomalo banalno. Poslije Davorova povratka iz JNA ubrzo nam je postalo jasno da će različita očekivanja postati ozbiljna prepreka u daljnjoj suradnji! Zato i danas vrlo često nastupamo zajedno, ali više ne pokušavamo raditi na novim pjesmama, svjesni da su se naši glazbeni ukusi definitivno razvili u različitim pravcima - objašnjava pjevačica.

Denis&Denis kao dio kućnog odgoja

Iako su se umjetnički razišli, ostali su u dobrim odnosima te i dalje zajedno nastupaju, no ne rade zajedničke pjesme.

Kaže da joj je drago što su njihovi hitovi slušani i danas među publikom svih generacija.

- Mnogi 'bivši omladinci' slušaju te pjesme sa svojom djecom prenoseći im vrlo emotivno nostalgičnu priču o nekim ljepšim vremenima, tako da danas imamo na koncertima publiku koja je glazbu grupe Denis&Denis dobila serviranu kao dio kućnog odgoja. Često nam prilaze nakon koncerta upravo s tom pričom. Fotkamo se s njima za mame i tate koji nažalost sjede doma, dok Davor i ja i dalje skačemo po bini bez beda! Žao mi je što je naša generacija odavno sebe proglasila starom! - zaključila je Marina Perazić za tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:44