POBJEDNICI SPEKTAKALA

Nacionalne TV kuće podijelile milijun kuna u samo mjesec dana

Nacionalne televizije podijelile su gotovo milijun kuna “TV božićnica” u posljednjih mjesec dana. Naime, programski šefovi naših medijskih kuća za sam prosinac tempirali su završnice svojih zabavnih showova, a kako su oni bili natjecateljskog tipa, pobjednici su otišli kući s uglavnom pozamašnim novčanim nagradama.

Kada se tome još pribroji novac osvojen u HRT-ovim kvizovima u studenome, taj iznos drastično raste jer je to razdoblje bilo jedno od najsretnijih za igrače u HRT-ovim projektima.

Majstori znanja

Upravo je u jednom od njih, kvizu “Potjera”, otišao i najveći iznos u ovom razdoblju. Točnije, 17. studenoga je 240 tisuća kuna osvojilo troje natjecatelja: Ivana Lovrek, Branko Bešenić i Fabijan Čorak. Samo dva dana poslije je psihologinja Miljenka Ivec iz Novog Marofa u HRT-ovoj “Šifri” odnijela 125 tisuća kuna. Riječ o izuzetno uspješnoj TV kvizašici jer joj ovo nije prvi put da je otišla kući s nagradom. Tako je u game showu “1 protiv 100” uspjela osvojiti 200 tisuća kuna. A uvod u ovaj pobjednički niz otvorio je krajem listopada Tvrtko Pleić koji je iz “Šifre” otišao bogatiji za također 125 tisuća kuna.

Upravo za taj iznos bogatiji su pobjednici pete sezone “Supertalenta” Nove TV. Emil Kuzminski i Mateja Ivanković, zaljubljeni par, svojom plesnom izvedbom ove su nedjelje zaradili titulu najboljih, a na što će potrošiti novac, još nisu odlučili.

Izgubio 77 kilograma

Dan prije RTL je imao finale druge sezone showa “Život na vagi”. Mnogi će se složiti da je to najteže zaslužena nagrada jer podrazumijeva izrazito odricanje i borbu s vlastitom psihom, a ovaj put je 150 tisuća kuna kao pobjedniku pripalo Dorianu Crnkoviću iz Zagreba. Taj je 23-godišnjak ušao u show sa 177,6 kilograma, a izašao sa 77 kilograma manje. To nije bila jedina novčana nagrada u “Životu na vagi” jer je utješni iznos od 50 tisuća kuna dodijeljen Jeleni Putnik koja je kao nefinalistica imala najveći izgubljeni postotak tjelesne mase.

Kulinarski dvoboj

Novac su osvojili i najbolji kulinarski magovi u petoj sezoni RTL-ova “Tri, dva, jedan - kuhaj!”: Morana Mijač i Domagoj Žulj. Taj mladi simpatični par nakon višemjesečne borbe s drugim natjecateljima osvojio je 50 tisuća kuna i kuhinju opremljenu aparatima u vrijednosti od 30 tisuća kuna.

To su samo novčani iznosi koje su televizije podijelile natjecateljima, ali ne i sav novac koji su podijelile u ovom razdoblju. Kako su manje-više sve imale i svoje humanitarne projekte, velik dio novca izdvojile su i za pomoć organizacijama i ljudima kojima je ta pomoć nužna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:01