BLAŽENKA LEIB

JOŠ JEDNO POZNATO LICE ODLAZI S HRT-a Na televiziji je od 1989., 21 godinu vodila je jednu od najomiljenijih emisija, a nikad nije dobila stalni posao

 
 Željko Grgić / CROPIX

Samo tjedan dana nakon što smo saznali da novinarka Jelena Pajić nakon 13 godina odlazi s HRT-a, još jedno poznato lice najavilo je svoj odlazak. Jedna od voditeljica koja je obilježila jutarnje kave uz HTV, Blaženka Leib, odlazi u nove radne pobjede, piše tportal.

Leib je čak 21 godinu radila u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska', u kojoj je surađivala kao voditeljica, a zatim kao scenaristica i urednica od nastanka redakcije 1992. do 2013. godine.

Karijeru na HTV-u započela je 1989. godine prvo na Z3 u emisijama ‘Pinklec na rame, put pod noge’, ‘Ponoćni gost’, ‘Gardijada’ itd. Na HRT-u pišu da se specijalizirala za vođenje festivalskih kronika (Animafesta, Filmskog festivala u Puli, Dana hrvatskoga filma), a vodila je i popularne emisije kao što su ‘Nedjeljno popodne’ i ‘Ljetna slagalica’. Nakon što je napustila redakciju ‘Dobro jutro, Hrvatska’, četiri je godine radila znanstveno-obrazovnu emisiju 'Društvena mreža'. Nakon procjene vodstva kuće da je u programu potrebno više zabavnog i manje znanstveno-obrazovnog programa emisija više nije bila u programskom planu.

Popularna voditeljica koju su od milja zvali Blaža, nikad nije bila u stalnom radnom odnosu na HRT-u, već je radila kao vanjski suradnik.

zagreb,211201
blazenka leib  i davor mestrovic na dobrotvornoj akciji pet +
foto:vladimir jankovic
-zag-
Vladimir Janković / Arhiva Cropix
Blaženka Leib i Davor Meštrović 2001.

'Zadnja dva mjeseca nisam angažirana na HRT-u. To vrijeme uložila sam u edukaciju na novim područjima, a i upravo sad sjedim na jednoj međunarodnoj konferenciji jer 30 godina komunikacijskog znanja i iskustva neprocjenjiv su mi profesionalni kapital za mnogo toga', rekla je za tportal Blaženka Leib.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 05:13