STARI OBRAČUN

DIREKCIJA PORINA POZVALA JE SEVERINU, ALI EVO NA KOJOJ ĆE FEŠTI PJEVAČICA RADIJE PROVESTI VRIJEME Vuku li se repovi skandaloznog nastupa u Dubrovniku?

 
Severina i Tedi Spalato u mjuziklu 'Naša bila štorija'
 Duje Klarić / Cropix

Josipa Lisac, Tony Cetinski, Željko Bebek, Massimo, Mia Dimšić, Mile Kekin, izvođači iz mjuzikla "Naša bila štorija" (Goran Karan, Giuliano), Natali Dizdar, Nina Badrić, Parni valjak, Psihomodo Pop... tek su neka od glazbenih imena koja će 23. ožujka nastupiti na 25. dodjeli glazbene nagrade Porin u Spaladium Areni, piše Slobodna Dalmacija.

Split je treću godinu u nizu domaćin glazbene manifestacije na kojoj će struka odati priznanje ponajboljim glazbenicima i njihovim djelima u protekloj godini, a na Porinovu scenu u Spaladium Areni pred splitsku će publiku izaći i Boris Štok, Chui, Detour, Fluentes, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, klape (Šufit, Sinj, Bunari…), Mayales, Papandopulo kvartet, Pavao Mašić, te tamburaški sastavi Dike i Šokci.

Pojedini će se među najavljenim glazbenicima udružiti u duetima, kažu organizatori najavljujući još neka iznenađenja s obzirom na to da se ove godine obilježava 25. obljetnica domaće glazbene nagrade. Hoće li na dodjeli zapjevati i Severina, glavni ženski adut "Naša bile štorije" nominirane u kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe, još se ne zna, kazala nam je Porinova PR-ica Andrea Vrban Geržina, tek potvrđujući da je Splićanki upućen poziv za sudjelovanje na manifestaciji.

Davno je obećala prijatelju

– Severina neće doći na splitski Porin. Davno je obećala pjevati prijatelju koji istoga dana slavi 50. rođendan – uzvratio je pak na upit menadžer pjevačice Tomislav Petrović, napominjući kako su ga zbog Severine nedavno zvali iz Upravnog odbora Porina želeći da se na manifestaciji izvede song u kojemu sudjeluju svi izvođači "Naše bile štorije", na što im je dao isti odgovor. Za posumnjati je, međutim, kako bi se pjevačica, da i nije prijateljeva rođendana, pristala pojaviti na dodjeli strukovne nagrade koju je davnih godina prekrižila nakon što je 2002. na dubrovačkom Porinu uživo izvela pjesmu "Mala je dala" u potpunosti izmijenivši njezin originalni tekst, što je rezultiralo velikim skandalom u prijenosu HTV-a.

"... Ista pisma, samo druge riči, jedan tukac drugom tukcu sliči, s takvima je mala oduvijek znala, nije to šala, nije to šala...", zapjevala je, između ostaloga, Splićanka u Dubrovniku uputivši znakovitu poruku Upravnom odboru Porina čiji je tadašnji član Zrinko Tutić, skladatelj s kojim je prethodno u svađi raskinula dugogodišnju suradnju, zaleđena lica sjedio u prvome redu i slušao stihove: "Vitar puše, ja guštiram kapučino u jednom dubrovačkom kafiću i fiksiram plavu kosu na poznatom muškom biću. Svi ga znate, glavni je na Porinovu spisku, teški foler, ušminkani rokenroler. Joj, ispast će sad da je gad, ustvari i je, ali dobro sad…"

Porin je kasnijih godina sustavno nastavio ignorirati Severinu i stilski joj slične izvođače, izuzme li se Jelena Rozga s priznanjem za hit godine ("Bižuterija") na dodjeli 2011. u Biogradu, pa je teško povjerovati da bi njezin karakter pokleknuo zbog nominacije "Bile štorije", piše Slobodna.

Nešto dulji prijenos

Dodjelom u Spaladium Areni kormilarit će poznati TV dvojac Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a gledatelje će uz njih tijekom cijele večeri kroz brojne kategorije voditi ugodan glas Duška Ćurlića.

"Ove će godine prijenos trajati nešto dulje nego obično jer ćemo se, kako je riječ o jubilarnoj 25. dodjeli, prisjetiti i nekih glazbenih uspješnica, stoga će nastupiti i izvođači koji nisu nominirani za nagrade", najavljuje Mario Sedmak, urednik prijenosa na Prvom programu HTV-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:29