Zašto Špancirfest mora biti na vašem popisu ovog ljeta!?

Već više od četvrt stoljeća svi putevi krajem kolovoza vode u Varaždin. Najveći i najpopularniji ulični festival u Hrvatskoj - Špancirfest svake godine iznova osvaja brojne posjetitelje. Evo zašto će i vas u svom 26. izdanju koje je na rasporedu od 23. kolovoza do 1. rujna

Špancirfest

Raznovrsnost programa na najljepšoj pozornici na otvorenom

Kad u 10 dana imate na raspolaganju 500 programa onda je jasno da će baš svatko pronaći nešto za sebe. Dođete li za vikend ili u tjednu, nema razlike jer Varaždin tih dana živi „punim plućima“. Ulični performansi, koncerti, kazališne predstave, radionice, kreativci i umjetnici sa svojim radovima, izlagačka ponuda, gastro delicije, raspoređeni u ukupno 18 zona u prekrasnoj varaždinskoj povijesnoj jezgri, čekaju da ih istražite.

Deset besplatnih koncerata na PAN pozornici Stari grad

Glazbeni program 26. Špancirfesta predvodi svjetski, a naš Baby Lasagna čiji će nastup zasigurno biti jedan od vrhunaca festivala. Lista ovogodišnjih izvođača na glavnoj festivalskoj PAN pozornici Stari grad je poduža - Prljavo kazalište, M.O.R.T, Savršeni Marginalci, Goran Bare & Majke, Psihomodo pop, Tony Cetinski, Rock opera i domaće snage Dodger Artfool i The Fakin‘ Lajsne. I baš svi koncerti na PAN pozornici Stari grad su - besplatni!

U intimnim i ekskluzivnom okruženju Vile Bedeković nastupaju Josipa Lisac, 4 Tenora, Varaždinski tamburaški orkestar i Klapa „Sveti Juraj“ – HRM, te Zoran Predin s programom „Zoran pjeva Arsena“. To je jedina festivalska lokacija za koju je potrebno kupiti ulaznicu, a u prodaji su na www.eventim.hr i na prodajnim mjestima Eventima.

Najbolje kazališne komedije na jednom mjestu

Maratonci trče počasni krug, Pljuska, Tere i Luce hit su predstave i ovogodišnji favoriti kazališne publike, s glumcima koji donose vrhunske izvedbe i nezaboravne trenutke smijeha. Dodamo li im i legendarnu Đurologiju Branka Đurića-Đure, koja je oduševila publiku više od 700 puta i oborila sve rekorde gledanosti u svijetu teatra i stand-upa, jasno je da svoje mjesto u publici kod Vile Bedeković morate osigurati na vrijeme (www.eventim.hr).

image

Vila Bedeković

Mario Knor/

Ulični umjetnici koje Hrvatska još nije vidjela

Dvadesetak uličnih umjetnika svojim će glazbenim izvedbama, neuobičajenim instrumentima, žonglerskim vještinama, akrobacijama, performansima na štulama i atraktivnim kostimima, donijeti živost i veselje na ulice i trgove. Za europsku senzaciju Big Bike Orchestra iz Poljske, koju čine šestorica glazbenika koji istovremeno sviraju različite instrumente vozeći se na posebno konstruiranom biciklu i za Orchestre International du Vetex, odlični bend od petnaest glazbenika iz Belgije i Francuske, ovo će biti premijerni nastup u Hrvatskoj.

image

Ulični program

image

Ulični program

Mario Knor/

Gejmeri, čekamo vas!

Špancirfest svake godine iznenadi posjetitelje novim sadržajima, ovaj put je to White Shark Gaming zona. Ljubitelji video igara u prostoru opremljenom najsuvremenijom gaming opremom moći će isprobati najnovije video igre i konzole, zaigrati neki od retro klasika i odmjeriti snage na turnirima u popularnom Tekkenu, Fortniteu i FC24.

Sadržaji za cijelu obitelj

Špancirfest je idealan za obiteljski izlet, dolazite li s djecom, jednako će se dobro zabaviti kao i odrasli. U Parku kreative čeka ih više od 100 likovnih, kreativnih i znanstvenih radionica i stvaraonica, 3D igre iz popularnog Muzeja iluzija, kazališne predstave i drugi sadržaji.

image

Umjetnička kuća

Mario Knor/
image

Park kreative

Vindiland, najveselije mjesto Špancirfesta, pod bedemima Staroga grada predstavlja potpuno nove i atraktivne sadržaje među kojima je rolalište namijenjeno svim generacijama, a osim dnevnog, rolalište nudi i atraktivno noćno rolanje.

U sklopu Glazbene Klinike mali i veliki mogu se uključiti u besplatne glazbene radionice, avanturisti će dozu adrenalina dobiti u velikom Lunaparku, a dječja zona postoji i u sklopu Špancir Burger Festivala pa tako možete u miru uživati u slasnim burgerima dok se vaši klinci zabavljaju u neposrednoj blizini.

Eno i gastro doživljaji na svakom koraku

Od kuda početi?! Možda od Špancir Burger Festivala gdje nećete ostati gladni uz tridesetak jedinstvenih i neodoljivih autorskih burgera s kojima će vas osvojiti poznati chefovi Janković, Pažanin i ostatak društva. Probrana vina iz 30-ak vinarija i slasni zalogajčići čekaju vas u popularnom Vinskom gradu. Posebno ističemo pomno odabranu ponudu vrhunskih Vindija sireva, a mjesto radnje te jedinstvene hedonističke priče bit će Vindija Cheese & Wine. Među novitetima ove godine je Roto Glam Garden s ekskluzivnim izborom pića i ukusnim finger foodom, a Carlsberg Food & Party zona, uz odličnu street food hranu, nudi i izvrstan Retro i World Music program. U ŠenoINoj, koja je nova točka susreta i chill zona s idejom održivosti, na meniju će biti veganska jela.

image

Vinski grad

Jedinstvena festivalska atmosfera

Sve to u varaždinskoj povijesnoj jezgri, na najljepšoj pozornici na otvorenom, kreirat će jedinstvenu atmosferu koju jednostavno morate osjetiti. Lani je to prepoznalo rekordnih 330 tisuća posjetitelja, ne propustite priliku da budete među njima ove godine. Vidimo se u Varaždinu!

image

Špancirfest

Proučite program na www.spancirfest.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 19:32