Wiener osiguranje VIG obilježava 25 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj – tradicija i stabilnost kao temelj ulaganja u budućnost

 promo

Održiv i profitabilan rast uz fokus na jačanje segmenta neživotnih osiguranja, digitalizaciju, ulaganje u zaposlenike, društvenu odgovornost i održivost glavni su stupovi razvoja Wiener osiguranja

Wiener osiguranje VIG obilježava 25 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj, tijekom kojih se pozicioniralo među vodeće osiguratelje, s kontinuiranim fokusom na jačanje tržišne pozicije, održivi razvoj i profitabilan rast. Stabilnost i uspješnost na tržištu, Društvu, među ostalim, osigurava i snaga matične kuće Vienna Insurance Group (VIG), vodeće osigurateljne grupe u Srednjoj i Istočnoj Europi, koja ove godine slavi impresivnih dvjesto godina poslovanja.

image
promo

O povijesti, budućim planovima i tržištu osiguranja razgovaralo se danas na rođendanskom druženju s medijima na kojem su govorili Tamara Rendić, predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG i Peter Höfinger, zamjenik predsjednika Uprave Vienna Insurance Group.

Istaknuto je kako je Wiener osiguranje od svog osnutka 1999. godine prošlo kroz niz važnih prekretnica, uključujući integraciju Erste osiguranja 2018. godine, čime je dodatno učvrstilo tržišnu poziciju. Među naglašenim uspjesima Društva unazad 25 godina su osiguranje izgradnje Pelješkog mosta, prvi put zaračunata milijarda kuna premije 2021., vodeća pozicija u segmentu životnog osiguranja 2020., 2021. i 2022. godine, te dvostruka nagrada Zlatna kuna. Danas Wiener osiguranje čini tim od 630 zaposlenika i preko 235.000 zadovoljnih klijenata, među kojima su posebno istaknute suradnje s najvećim korporativnim klijentima kao i snažna interna prodajna mreža u svim dijelovima Hrvatske.

Predstavljeni financijski rezultati za prvih šest mjeseci 2024. također pokazuju stabilan rast. Društvo je zabilježilo naplaćenu premiju od 75,5 milijuna eura, što predstavlja rast od 5,2% u odnosu na prvu polovicu 2023. godine, a u segmentu neživotnih osiguranja zabilježen je rast od 11,1%.

image
promo

Stupovi rasta za budućnost

Medijima su predstavljeni i konkretni koraci kojima će Društvo odgovoriti na potrebe klijenata i sve zahtjevnije tržište. Kako je naglašeno, Wiener osiguranje planira iskoristiti sve dostupne prilike za rast i inovaciju, a pokretači rasta u bližoj budućnosti odnose se na jačanje segmenta neživotnih osiguranja, digitalizaciju, ulaganje u zaposlenike te društvenu odgovornost i održivost.

Daljnji rast kroz jačanje segmenta neživotnih osiguranja fokusirat će se na osiguranja imovine, zdravstvena osiguranja te osiguranja motornih vozila. Posebna pažnja bit će posvećena lokalnoj suradnji sa strateškim partnerom Grupe, Erste&Steiermärkische bankom, čime će se dodatno unaprijediti neživotna osiguranja.

Digitalizacija je ključna za unapređenje svih usluga i proizvoda Društva s ciljem prilagodbe tržišnim promjenama, poboljšanja korisničkog iskustva i učinkovitosti. Ulaganje u zaposlenike, među ostalima, odnosi se i na kontinuirano praćenje trendova kao i na održavanje motivacije, zadovoljstva i profesionalnog razvoja te zapošljavanje mladih talenata. Društvena odgovornost i dalje ostaje prioritet, s naglaskom na promociju pismenosti o rizicima (risk literacy) i edukaciju, kako bi se klijentima i javnosti pomoglo u donošenju boljih financijskih odluka. Predviđen je i nastavak projekta Mentalna higijena koji je Wiener osiguranje pokrenulo u suradnji s Hrabrim telefonom, a kojemu je cilj primarno potaknuti djecu i mlade na svakodnevnu brigu o mentalnom zdravlju.

image
promo

Tamara Rendić, predsjednica Uprave na događanju je izjavila: Dvadeset i pet godina Wiener osiguranja u Hrvatskoj obilježeno je odgovornim poslovanjem, uspjesima i izazovima koje smo uspjeli nadvladati zbog čega smo danas stabilna kompanija koja gleda naprijed. U budućnosti ćemo se nastaviti fokusirati na ključne stupove našeg razvoja, a to su jačanje segmenta neživotnih osiguranja, digitalizacija, ulaganje u zaposlenike, društvena odgovornost i održivost. Nastavit ćemo graditi dugoročne odnose s klijentima i prilagođavati se tržišnim promjenama kako bismo osigurali konkurentnost i profitabilnost. Iznimno sam ponosna i na naš tim jer Wiener osiguranje čine ljudi koji stoje iza naših uspjeha.

Na događanju je predstavljeno i imenovanje novog predsjednika Nadzornog odbora Wiener osiguranja Christopha Ratha koji će nastaviti s vizijom razvoja i uspješnog upravljanja poslovanjem Društva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 10:28