Turopoljska svinja u današnjem gastronomskom svijetu

Kuhari sa područja Zagrebačke županije su od 22. do 24. ožujka 2022. godine upoznali su se s kvalitetom turopoljske svinje, pripremom mesa i jela od turopoljske svinje, kao i s modernim načinom pripreme.

promo 

Turopoljska svinja ne podnosi industrijski uzgoj u zatvorenom već treba šumsku ishranu i mnogo kretanja, a da dosegne zrelost trebaju joj pune dvije godine. Međutim, upravo te činjenice ovu pasminu svinja čine vrlo cijenjenom – pogotovo iz gastronomskog kuta. Turopoljska svinja jedan je od simbola Turopolja, ali i veliki potencijal za razvoj turizma i poljoprivrede.

Grad Velika Gorica i Plemenita općina turopoljska, zajedno provode programe poticanja uzgoja turopoljske svinje i plasmana proizvoda od njezina mesa. Cilj je da turopoljska svinja postane prepoznatljiv brend prisutan u restoranima Zagrebačke županije. S tim ciljem je Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji s Veleučilištem Baltazar Zaprešić organizirala radionicu koju su vodili poznati chefovi Tomislav Špiček i Raul Lajtman.

image

promo

Ulaganje u znanje svakako će doprinijeti lakšem ostvarivanju zacrtanih ciljeva i ubrzanom razvoju turizma Zagrebačke županije koji iz godine u godinu bilježi rast posjetitelja, ali i broj aktivnih dionika u turizmu te turističkih proizvoda koji su postali prepoznatljivi. Podizanje kvalitete cjelokupne destinacije jedna je od primarnih zadaća, a ulaganjem u obrazovanje kao i u provođenje projekata sigurnije kročimo prema našim ciljevima, naglašava Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 11:31