Ako tražite nešto čime ćete oduševiti goste, ovo jelo pun je pogodak

Stroganoff na nešto drukčiji način: Vjerujte nam, jedan sastojak vam u njemu uopće neće nedostajati

Stroganoff je tradicionalno rusko jelo u kojem glavnu ulogu igra junetina, s dodatkom gljiva i kremastog vrhnja
 Biljana Blivajs /Cropix

Stroganoff je tradicionalno rusko jelo u kojem glavnu ulogu igra junetina, s dodatkom gljiva i kremastog vrhnja. Ukusno, zasitno i odlično ide uz tjesteninu ili rižu. No, tko kaže da Stroganoff mora biti mesni? Vegetarijanska verzija omiljenog klasika idealna je za one koji traže zdraviju, lakšu opciju, bez kompromisa oko okusa.

Ako ga želite još obogatiti, dodajte mu tofu, savršenu zamjenu za meso zbog visokog udjela proteina. Tofu se sjajno slaže s gljivama i kiselim krastavcima te raznim začinima kojih u našem receptu ima u izobilju. Sve sastojke i kako pripremiti ovo fantastično jelo pogledajte u videu.

Bezmesni Stroganoff

Sastojci za 4 osobe:

500 g svježih gljiva (bukovače i smeđi šampinjoni), očišćenih i narezanih na ploške

200 g dimljenog tofua, narezanog na trakice

2 žličice Vegeta Natur paste češnjaka

2 jušne žlice Vegeta Natur paste luka

200 ml Podravka passate

100 ml biljnog vrhnja za kuhanje

4 Podravka kisela krastavca, narezani na trakice

1 žlica sojinog umaka

1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike dimljene

1 žličica senfa

200 g Zlato polje riže

2 žlice maslinovog ulja

sol i papar

svježi peršin za dekoraciju

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje u većoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte gljive i pržite dok ne postanu zlatno-smeđe.

Dodajte tofu, kratko pirjajte. Umiješajte kisele krastavce, paste od češnjaka i luka, dimljenu papriku i senf.

Dodajte sojin umak i pola passate, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta.

Dodajte biljno vrhnje i ostatak passate, po želji dodajte još malo sojinog umaka ili senfa te kratko prokuhajte.
 Posolite i popaprite po ukusu.

Zlato polje rižu skuhajte prema uputi s pakiranja i poslužite je uz bezmesni Stroganoff. Ukrasite svježim peršinom i prokuhanim biljnim vrhnjem.


Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Podravke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. siječanj 2025 16:24