Postani dio budućnosti ugostiteljstva i turizma – Upiši Studij Hotelijerstva i Gastronomije u Makarskoj!

Studij Hotelijerstva i Gastronomije u Makarskoj

 Promo

Tražite studij koji vam može pružiti vrhunsko obrazovanje, praksu u realnim uvjetima, i široke mogućnosti zapošljavanja? Studij Hotelijerstva i Gastronomije u Makarskoj pravi je izbor za vas!

image

Studij Hotelijerstva i Gastronomije u Makarskoj, zgrada studija

Promo

Prigodom pokretanja studija isticala se njegova posebnost ovog studija u odnosu na slične studije na drugim visokim učilištima. U čemu je njegova osobitost?

Naš studij osmišljen je tako da odgovara na potrebe suvremenog tržišta rada u turizmu i ugostiteljstvu. S našom diplomom postajete visoko kvalificirani stručnjak spreman za rad u najboljim hotelima, restoranima i turističkim agencijama, kako u Hrvatskoj, tako i diljem svijeta. Druga osobitost je element gastronomije, koji je od izuzetne važnosti za potpuno razumijevanje i rad u sektorima ugostiteljstva i turizma, koji smo među rijetkim programima uspjeli realizirati.

image

Studij Hotelijerstva i Gastronomije u Makarskoj, unutrašnjost zgrade studija

Promo

Sveučilište u Splitu se svojedobno odlučilo studij Hotelijerstvo i gastronomija pokrenuti u Makarskoj. Zašto je izabran ovaj grad?

Studiranje u Makarskoj znači život u jednom od najljepših dijelova Hrvatske, poznatom po svojoj prirodnoj ljepoti, bogatoj povijesti i sigurnom okruženju. Ovdje ćete uživati u ugodnoj mediteranskoj klimi, prekrasnim plažama i dinamičnom društvenom životu. Makarsko primorje ima izrazitu razvijenu turističku ponudu što znači i raspoloživost poslova.

Studij Hotelijerstva i gastronomije jedan je od rijetkih studija koji na popisu ima i obvezni kolegij Stručna praksa. Kako se izvodi taj kolegij?

Kolegij se izvodi u ljetnom semestru na sve tri godine prijediplomskog i dvije godine diplomskog studija. Naši studenti odrađuju praksu u najprestižnijim hotelima i restoranima, gdje stječu neprocjenjivo iskustvo i izgrađuju kontakte koji im otvaraju vrata u profesionalni svijet.

Kvaliteta nekog studija uvelike ovisi o raspoloživosti i kvaliteti nastavnog kadra. Tko su i odakle dolaze nastavnici koji nastavu izvode na studiju Hotelijerstva i gastronomije?

Naši profesori su priznati stručnjaci u svojim područjima, s bogatim iskustvom u industriji i akademiji. Profesori dolaze iz različitih disciplina, od ekonomije do biologije, te naši suradnici, koji su priznati stručnjaci u praksi sa bogatim međunarodnim iskustvom.

Poznato je da se na studij upisuje relativno mali broj studenata. Zašto je takvo opredjeljenje ako je poznato da turističkom gospodarstvu kronično nedostaje fakultetski obrazovnih stručnjaka?

Isključivo zbog naše filozofije obrazovanja, gdje putem malih upisnih kvota se možemo posvetiti svakom studentu ponaosob, pružajući personalizirano obrazovanje koje prati njihov napredak i razvoj.

image

Studij Hotelijerstva i Gastronomije u Makarskoj, dani otvorenih vrata

Promo

Malo je poznato da, uz organiziranu prehranu, od prošle godine makarskim studentima Studenski centar Sveučilišta u Splitu nudi subvencionirani smještaj. Je li ostalo slobodnih mjesta za studente konji će se upisati u jesenskom upisnom roku?

Grad Makarska, koji prati i podržava studij od samog osnutka, je ustupio svoje prostore u blizini zgrade studija. Za studente koji se upisuju u jesenskom roku je ostalo mjesta za subvencionirani smještaj.

Kakve su sve mogućnosti nastavka studija nakon što student završi sveučilišni prijediplomski studij Hotelijerstvo i gastronomija u Makarskoj?

Kroz studij naši studenti se upoznaju s najnovijim trendovima u gastronomiji i hotelijerstvu, te imaju priliku sudjelovati na brojnim radionicama, seminarima i konferencijama koje im omogućavaju kontinuirani razvoj i napredak. Studenti mogu nastaviti diplomski studij u Makarskoj ili upisati bilo koji srodni studij u zemlji ili inozemstvu.

Prije nego se dođe do diplomskog studija potrebno je prethodno završiti prijediplomski studij. Je li ostalo još koje slobodno mjesto za upis u jesenskom upisnom roku?

Da, ostalo je slobodnih mjesta. Pridružite nam se u ovom jesenskom roku! Ne propustite priliku postati dio zajednice koja stvara lidere u turizmu i ugostiteljstvu. Upisi za jesenski rok su otvoreni, a mi smo tu da vam pomognemo na svakom koraku – od prijave do završetka studija.

Za više informacija i upite posjetite našu web stranicu ili nas kontaktirajte na 099 1616 904 ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Čekamo vas u Makarskoj!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 16:52