Plava Laguna Croatia Open Umag u brojkama

promo

Umag je u srpnju bio domaćin 34. izdanja teniskog turnira Plava Laguna Croatia Open Umag, koji je tijekom 9 sunčanih dana privukao čak 100.000 posjetitelja. Ovaj vrhunski sportski i zabavni događaj ponudio je 54 teniska meča, više od 100 sati glazbenog programa te vinsku selekciju 17 nagrađivanih istarskih vinara, a više od 100 posjetitelja sudjelovalo je na 5 vođenih vinskih degustacija „Skrivene čari Istarskih vina“. U tjednu turnira na umaškim terenima snage je odmjerilo i 600 rekreativaca na 5 popratnih turnira, više od 100 najmlađih ljubitelja ovog sporta uživalo je u popularnom Kids Weeku by Podravka, dok je više od 500 posjetitelja u Social Areni svako poslijepodne uživalo slušajući zanimljive razgovore o sportu u kojima su sudjelovali igrači i sportski znalci.

image

promo

Merlo De Graia Aka Neven Jurjak/
image

promo

Merlo De Graia Aka Neven Jurjak/
image

promo

Plava Laguna Croatia Open Umag već je godinama veliki promotor hrvatskog turizma, a globalni doseg postigao je zahvaljujući 40 broadcastera, uključujući renomirane TV kanale poput Sky-a, Eurosporta i Tennis Channela, koji su i ove godine poslali slike Umaga, Istre i Hrvatske širom svijeta. Ova medijska pokrivenost dodatno je učvrstila turističku privlačnost regije.

U organizaciji ovog vrhunskog sportskog događaja sudjelovalo je 500-tinjak osoba raspoređenih u 10 organizacijskih cjelina i dvadesetak turnirskih službi, a podršku turniru pružili su i brojni sponzori koji su dodatno potvrdili značaj i prestiž ovog događaja. Među njima je i HEP koji, kao veliki prijatelj sporta, već dugi niz godina podržava turnir.

image

Francisco Cerundolo

Merlo De Graia Aka Neven Jurjak/
image

Sung-Bong Han

Tako je u tjednu turnira održan sedmi HEPi turnir koji je okupio kupce HEP Opskrbe i HEP Energije iz Slovenije, a zatim je na redu bilo peto izdanje ITF Wheelchair Croatia Opena by HEP koji je na terene Umag Tennis Academyja i Stella Marisa okupio neke od ponajboljih svjetskih tenisača u kolicima. Ono što je turnir učinilo još posebnijim je i 8 izdanje hvalevrijedne humanitarne akcija „As za spas“ koja se održava uz podršku HEP-a, a dio je globalne inicijative „Aces for Charity“ kojoj je cilj spojiti tenis i humanitarnost te time pomoći zajednici u kojoj se turniri održavaju.

image

promo

Manuel Paljuh/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 16:05