Tomić Selekcija, ekstra djevičansko ekološko maslinovo ulje i Tomić Rajska kvasina stoga su dva nova iznenađenja obitelji Tomić.
Minimalistički dizajn etiketa kojom dominira kapljica koja na dodir iznenađuje strukturom i reljefeom tankih linija za obitelj Tomić napravio je tim PR agencije Light komunikacije koja posljednih šest godina brine o odnosima s javnošću brenda Tomić. Iskorak u smjeru vizualnih komunikacija logičan je nastavak suradnje budući da prošireni tim agencije potpisuje realizaciju vizualnog indentitea za mnoge ugledne brendove i instituacije. „Ideja je bila napraviti profinjeni, nepretenciozan, ali moćan dizajn etikete koji će biti razumljiv i u skladu s vizualnim krijetrijima suvremene publike ali i etetskim kriterijima koji su u skladu s mojim osobnim vrijednostima. Željeli smo diskretno apostrofirati sve ono što Tomić jest. Posegnuli smo za raskoši koju nam pruža minimalizam i drago nam je da je obitelj Tomić našu kapljicu odmah i na prvi pogled osjetila i doživjela kao svoju“, istaknula je direktorica agencije Light komunikacije Danira Orešić.
Rajsku kvasinu Andro Tomić priprema već godinama, ali je do sad bila dostupna samo gostima koji ga posjećuju na Hvaru. Kvasina je ocat koji se dobiva od crnih vinskih sorti te je nezaobilazni dio dalmatinske gastronomije. A Tomić Rajska kvasina aromatizirana je cvijetom ružmarina te nakon kušanja možemo reći da je svježeg, dobro balansiranog, čak pomalo slatkastog, zaokruženog okusa, te ugodno iznenađuje svježinom i puninom.
„Cvijet ružmarina važan je sastojak naše kvasine jer je to biljka koja je vrlo prisutna u dalmatinskoj gastronomiji. Upravo zato kvasina izvrsno organoleptički pristaje uz dalmatinske delicije, a sva ljepota jednostavnosti do punog izražaja dolazi kad se na tanjuriću pomiješaju Tomić Selekcija ekstra djevičansko maslinovo ulje i Rajska kvasina te kušaju s domaćim kruhom. Ljepota je upravo u toj jednostavnosti“, istaknuo je Andro Tomić.
Tomić Selekcija ekstra djevičansko maslinovo ulje sastoji se od tri sorti - Leccina, Oblice i Levatinke njegovanim prema ekološkim principima, te nosi oznaku eko certifikata što osigurava kvalitetu koju pružaju specifična mikroklima i položaj otoka Hvara. „Selekcija nastaje u maslinicima starim od 10 do 50 godina smještenim na osunčanim padinama te na terasastim platoima na crvenoj i crnoj zemlji, berba se vrši ručno u skladu s višestoljetnom tradicijom maslinarsva na Hvaru“, dodao je Sebastijan Tomić.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....