Bespovratne potpore Sisačko-moslavačke županije za unaprjeđenje turističke ponude

Sisačko-moslavačka županija/PR

Sisačko-moslavačka županija ove je godine prvi put osigurala bespovratne potpore za sufinanciranje projekata u turizmu. „Turizam plus“ županijski je projekt pokrenut na inicijativu župana Ivana Celjaka u sklopu kojega je, putem javnog poziva, dodijeljeno 20 bespovratnih potpora turističkim subjektima za proširenje njihove ponude izgradnjom bazena, jacuzzija, sauna, glamping kućica i slično te za turističke marketinške aktivnosti u cilju vidljivosti turističke ponude.

Iz županijskog proračuna za ovu je mjeru osigurano 160.000 eura od čega je 140.000 eura namijenjeno za unaprjeđenje kvalitete turističke ponude i dodatnih sadržaja te 20.000 eura za vidljivost i promidžbu.

image

Sisačko-moslavačka županija/PR

„Putem ovog projekta želimo osigurati kvalitetniju uslugu u turizmu i potaknuti pružatelje usluga u turizmu da uvedu dodatne sadržaje kroz dvije mjere. Prva mjera se odnosi na dodatan sadržaj, jer želimo potaknuti pružatelje usluga u turizmu da grade bazene, ulažu u wellness sadržaj, grade adrenalinske parkove i sve ono što će privući veći broj turista na područje naše županije. Druga mjera je usmjerena na promidžbu, jer sve ono što dodatno rade naši pružatelji usluga u turizmu potrebno je i dodatno promovirati. Na ovaj način osiguravamo dolazak većeg broja turista na područje naše županije, a osiguravamo i konkurentnost naših iznajmljivača uz kvalitetan sadržaj i ponudu“, istaknuo je župan Ivan Celjak.

image

Sisačko-moslavačka županija/PR

Izgradnja vanjskih bazena, jacuzzija, glamping kućica

Zlatka Nović iz Volodera, vlasnica kuće za odmor u domaćinstvu, ostvarila je bespovratnu potporu za uređenje i opremanje wellness & spa zone.

„Ovo je prvi put kako smo se javili na bilo kakav natječaj i dobili smo popriličan iznos za uređenje i opremanje wellness & spa zone. Sigurna sam da će nam ulaganja u dodatan sadržaj dovesti još novih posjetitelja“, izjavila je korisnica potpore Zlatka Nović.

Zadovoljstvo primljenom potporom iskazala je i vlasnica kuće za odmor u domaćinstvu Ivana Vukoje iz Lekenika koja je ujedno istaknula jednostavnost prijave na javni poziv projekta „Turizam plus“.

„Samostalno sam bez ikakvih problema radila svu dokumentaciju za javni poziv i ugodno sam iznenađena kako je doista sve bilo jasno i jednostavno. Ovom bespovratnom potporom kuću za odmor obogatit ćemo kupnjom hidromasažne kade. Ovakve potpore poticaj su nam da nastavimo i dalje ulagati u kvalitetu sadržaja“, izjavila je Ivana Vukoje.

Jedan od korisnika županijske bespovratne potpore je i Vladimir Bistrički, vlasnik OPG-a seoski turizam iz Osekova, koji je zahvalio županu Celjaku na ovom projektu te je istaknuo kako će dodijeljenim bespovratnim sredstvima izgraditi bazen koji će dodatno unaprijediti turističku ponudu njegovog OPG-a.

Ova ulaganja unaprijedit će kvalitetu turističke ponude postojećih turističkih subjekata te promidžbu turističke ponude Sisačko-moslavačke županije. Najveći broj potpora odnosi se na izgradnju vanjskih bazena, kupnju glamping kućica, hidromasažnih bazena te uređenje wellness i spa zona.

Povećan broj noćenja i dolazak turista

U prvoj polovici ove godine u Sisačko-moslavačkoj županiji povećan je broj dolazaka turista za čak 16% u odnosu na prošlu godinu, dok je broj noćenja veći za čak 25% .

„U razdoblju od siječnja do lipnja ove godine imali smo 35.532 noćenja što nam pokazuje da idemo u dobrom smjeru. I dalje ćemo kontinuirano poticati razvoj kontinentalnog turizma“, dodaje župan Celjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 21:43