Veliki petak spomen je na Kristovu smrt i na taj dan u Crkvi se oduvijek postilo. Tako su i brojni Splićani jutros pohrlili na splitsku peškariju kako bi kupili najbolju ribu za obiteljski ručak.
- Žena i djeca zaželjeli su ribu na gradela tako da sam kupio srdele i trlje. Oni će srediti sve ostalo, ja sam samo majstor od vatre - govori Tonči za Slobodnu Dalmaciju dodajući kako je cijena u globalu prihvatljiva, ali nije mu jasno kako se lignja može prodavati i po cijeni od 140 kuna.
- To nije normalno - ističe Tonči.
Štandovi i kašete puni su ribe. Svatko može pronaći nešto za svoj džep. Od srdela, trlja, tabinja, kozica, škampi, mola, palamida, lignjuna pa sve do morskog psa.
- Tradicionalno na Veliki petak jedemo ribu. Prije smo uvijek jeli bakalar, ali tko to sebi više...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....