Alarmantna situacija

Ugostitelji krenuli u potragu za stranim sezoncima: 'Ljudi se bore da dođu na našu obalu'

Nikada prije ugostitelji s obale nisu ranije krenuli u potragu za radnom snagom
Sezonski poslovi, ilustracija
 Andrija Lučić / CROPIX
Nikada prije ugostitelji s obale nisu ranije krenuli u potragu za radnom snagom

Nikada prije ugostitelji s obale nisu ranije krenuli u potragu za radnom snagom. Situacija je alarmantna, nedostaje kuhara, konobara, pomoćnog osoblja, i to u tolikoj mjeri da je potraga za dobrim radnikom počela već u listopadu lani. Za usporedbu, u prijašnjim turističkim sezonama ugostitelji su osoblje počeli tražiti krajem ožujka. Ove je godine situacija već očajna. Znamo ovo iz prve ruke, s terena, od poznatog hrvatskog chefa, Splićanina Duje Pisca, čovjeka koji je lani za potrebe dalmatinskih restorana iz Srbije na ljetni gastarbajterski rad doveo 200 radnika.

– Ove godine stiže ih još više, svih profila – najavljuje za Slobodnu Dalmaciju.

Otkad se pročulo da se pretvorio u svojevrsnog kuharskog posrednika, mobitel mu ne prestaje zvoniti. Zovu ga ugostitelji sa svi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. prosinac 2025 19:47