Uspješni splitski student

Kako je ideja postala ozbiljan biznis: 'Sve je počelo kad je stigla narudžba iz kafića'

Ideja je prerasla u studentski startup, a s vremenom se projekt dodatno razvijao i rastao
Tim ljudi koji stoji iza servisa za narudžbu hrane "Dobartek"
 Vojko Bašić / HANZA MEDIA
Ideja je prerasla u studentski startup, a s vremenom se projekt dodatno razvijao i rastao

Kad je 2013. bio na završnoj godini studija računarstva na splitskom FESB-u, Nebojša Veron došao je na ideju o pokretanju servisa za naručivanje hrane preko interneta – "dobartek".

Prijateljica ga je povezala s vlasnikom fast fooda "Ketchup" koji je želio napraviti sustav za naručivanje hrane preko interneta, a kako se već bavio razvojem softvera, najčešće po željama naručitelja, pomislio je zašto ne bi pokušao napraviti i nešto više od tek još jednog softvera po narudžbi klijenta. Razmišljao je zašto ne bi napravio servis za online naručivanje hrane koji bi koristio ne samo taj fast food već i drugi restorani.

Ideja je prerasla u studentski startup, a s vremenom se projekt dodatno razvijao i rastao. Danas u svojoj ponudi ima stotinjak restorana i više od 50.000 k...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 22:04