SVINJOGOJCI NA KOLJENIMA

Stigla olovna vremena: ‘Jeftinije mi je svinje hraniti sendvičima, nego kukuruzom‘

Potrošači se poskupljenja pribojavaju, ali proizvođači tvrde da samo pratimo svjetske trendove

Ilustracija

 Ivo Ravlic/Cropix
Potrošači se poskupljenja pribojavaju, ali proizvođači tvrde da samo pratimo svjetske trendove

Međimurcima je provjeren i domaći proizvod - svetinja. Stoga ne čudi da je obitelj Herman potegnula iz petnaestak kilometara udaljene Belice do svog mesara.

Mesnica Ivice Vidovića nalazi se usred mjesta Poleve. Otvorio ju je u jeku krize, kad su brojni njegovi kolege ostajali bez posla i sreću tražili u inozemstvu.

- Krenulo je s malom vitrinicom i s malim prostorom od 10 do 12 kvadrata i tu smo počeli domaće proizvode prerađivati. Stoka je tu iz Međimurja, radimo s tvornicom stočne hrane - govori HRT-u Ivica Vidović.

No stigla su nam neka olovna vremena - pandemija, zatvaranja, a trenutačno nam prijeti poskupljenje svega - od energenata do hrane. To će se, smatra Ivica, odraziti i na mesare.

Potrošači se poskupljenja pribojavaju, ali tvrde da samo pratimo svjetske trendove....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. prosinac 2025 03:41