Zakon o trgovini hrvatskim je pekarama od ljeta 2023. potpuno zabranio rad nedjeljom i blagdanima. Dok, barem za sada, veliki pekarski lanci (s izuzetkom Pan-Peka) poslovnice drže zatvorenima, mali pekari počinju tražiti rupe u zakonu i oko njega.
Da bi mogli nastaviti raditi i zakonom zabranjenim danima, neki su pekari svoje objekte jednostavno pretvorili u fast foodove te tako postali ugostiteljski objekti. Da bi se pekare registrirale kao objekti brze hrane, vlasnici zapravo, osim mnogo papirologije kojom se moraju pozabaviti, i nemaju puno posla. A jednom kada postanu fast food objekti, sve mogu obaviti praktički preko pulta.
Prema Pravilniku o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata, fast food ili objekt brze prehrane mjesto je gdje se pripremaju jela koja se ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....