Juhe od povrća, rajčica ili pak bistra s rezancima najčešće se nalaze na hrvatskim stolovima u bilo koje doba godine. No, ako ste se zaželjeli nečeg toplog, ali opet malo drugačijeg, dašak Latinske Amerike na tanjuru je uvijek dobar izbor.
Peruanska juha s kozicama prava je vitaminska i energetska bomba zbog vrlo zanimljive kombinacije sastojaka – spaja morske okuse s hrpom zdravog povrća, a rezultat je savršenstvo ne samo za nepce, nego i oči.
Za ovu juhu treba vam samo pola sata, a sve detalje pripreme otkrijte u videu!
Peruanska juha s kozicama
Sastojci (za 4 osobe)
450 g repova kozica bez ljuske
2 žlice maslaca
1 veliki krumpir, narezan na kockice
1 svježa crvena paprika, narezana na kockice
2 žličice Vegeta Natur paste češnjaka
1 jušna žlica Vegeta Natur paste luka
pola žličice Vegeta Maestro crvene paprike
300 ml Podravka passate
1 žličica Vegeta Maestro origana
180 g Podravka kukuruza
180 g Podravka graška
2 dl vrhnja za kuhanje
sol i papar
limeta, cijeđeni sok
listići korijandera za dekoraciju
Priprema:
U loncu otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte narezanu papriku i krumpir, posolite te pirjajte nekoliko minuta.
Potom dodajte origano, crvenu papriku u prahu i passatu. Kuhajte na laganoj vatri dok krumpir ne omekša. Po potrebi dolijte malo vode. Dodajte paste od luka i češnjaka i vrhnje za kuhanje. Probajte i začinite po želji.
Umiješajte kozice. Kuhajte još nekoliko minuta, dok kozice ne poprime ružičastu boju i budu kuhane. Umiješajte kukuruz i grašak, kratko prokuhajte.
Poslužite juhu toplu, poprskanu sokom limete i ukrašenu listićima svježeg korijandera.
Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Podravke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....