Koliko god voljeli egzotične okuse, posebno mjesto u našim srcima drže tradicionalna jela koja nas podsjećaju na djetinjstvo. Na zimskom meniju osobito se ističe pileći paprikaš. Ako niste znali, porijeklom je iz Mađarske te ovisno o preferencijama može biti pikantniji ili blaži.
Ovo jelo donosi bogatstvo okusa paprike, sočne piletine i kremastog umaka koje su mađarski kuhari usavršavali stoljećima. Osim toga, paprikaš je simbol zajedništva jer se često pripremao za obiteljska okupljanja ili prijateljska druženja uz kotlić na otvorenom. Danas ga obožavaju diljem svijeta, posebice zato što se brzo priprema i sadrži sve nutritivno vrijedne sastojke koje naše tijelo treba. Želite li ga učiniti još posebnijim, dodajte mu ajvar za pikantni touch. Sastojke i pripremu pogledajte u videu.
Brzi pileći paprikaš s Podravka ajvarom
Sastojci za 4 osobe:
500 g pilećih prsa narezanih na kockice
4 žlice Podravka ajvara (blagi ili ljuti, prema ukusu)
1 svježa crvena paprika, narezana na trakice
1 mrkva, narezana na kolutiće
1 žličica Vegeta Maestro crvene paprike
2 žličice Vegeta Natur paste češnjaka
3 jušne žlice Vegeta Natur paste luka
200 ml Podravka passate
400 ml Podravka kokošjeg temeljca
2 žlice maslinovog ulja
300 g Zlato polje valjanih širokih rezanaca
sol i papar
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj tavi ili loncu. Dodajte pileće meso, posolite i pržite dok ne poprimi zlatnu boju.
Dodajte trakice paprike i mrkvu, pirjajte nekoliko minuta. Dodajte paste od češnjaka i luka te dobro promiješajte.
Pospite slatkom paprikom u prahu i promiješajte. Ulijte temeljac i passatu, pustite da zakuha. Posolite i popaprite po ukusu.
Dodajte ajvar. Pustite da paprikaš kuha 15ak minuta, dok se okusi ne sjedine, a meso bude kuhano. Široke rezance skuhajte prema uputi s pakiranja.
Ako želite gušći paprikaš, kuhajte bez poklopca nekoliko minuta da se umak reducira. Brzi pileći paprikaš poslužite topao uz Zlato polje široke rezance.
Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Podravke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....