SVINJSKA POSLA

Zbog duga starog deset godina: Baki od 80 godina oduzeli prase jer nije platila RTV pretplatu!

Dug od deset eura Radio-Televiziji Republike Srpske bio je dovoljan razlog da Dušanki Adžić, 80-godišnjoj baki iz Dervente, Republika Srpska, sudski radnici odnesu jednu od dvije svinje. Adžić živi sa nezaposlenim sinom od njene invalidnine od 75 eura mjesečno, a svinju su im praktički jedini izvor ishrane, javlja Press .

Svinju su sudski radnici odnijeli jer Adžić nije platila četiri računa, iako ona tvrdi kako ih nije platila samo tri. Što je najtužnije, pristojbu uredno plaća, a dug je star deset godina, a staricu su stigle kamate. Iz istih razloga je jednom njenom sugrađaninu oduzeta kobila stara 30 godina.

- RTRS me tereti za četiri neplaćena računa, ali ja nisam platila tri. Kada su me obavijestili od dugu, nisam imala para da ga platim. Onda se desilo što se desilo. Došli su sudski radnici i potpisali mi jednu od dvije svinje koje sam imala. To je moje jedino blago, sada ostajem bez ičega. Muž mi je poginuo u ratu, tako da sam još više ogorčena na ovaj potez nadležnih - izjavila je Adžićeva.

U RTRS-u ovaj potez uopće ne doživljavaju čudnim, a šef Službe RTV takse RTRS-a Luka Raković brani ovaj postupak.

- Dug je dug, pa makar on iznosio i jednu marku - izjavio je Raković.

Njegov stav mnogi ne dijele, pa su se već organizirali mnogi pojedinci kako bi se pomoglo baki koja je zbog davno neplaćenog računa postala žrtvom svinjarije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:46