NAKON KRAHA ŠPANJOLSKE

Xabi Alonso demantirao oproštaj od reprezentacije

Chile's forward Eduardo Vargas (C) celebrates after scoring a goal as Spain's goalkeeper and captain Iker Casillas (R) and Spain's midfielder Xabi Alonso (L) react during a Group B football match between Spain and Chile in the Maracana Stadium in Rio de Janeiro during the 2014 FIFA World Cup on June 18, 2014. AFP PHOTO / MARTIN BERNETTI
 MARTIN BERNETTI/AFP / MARTiN BERNETTi

Xabi Alonso, jedan od najvažnijih igrača španjolske reprezentacije, demantirao je natpise da se povlači iz reprezentacije. Riđobradi veznjak nakon ispadanja Furije sa Svjetskog prvenstva izjavio je da je njegova reprezentacija, uslijed svih ovih godina dominacije, izgubila ambiciju i glad za pobijedom što je medijima bio dovoljan razlog da ga umirove bez njegova pristanka.

"Nisam još donio odluku. Samo želim da sve ovo s Brazilom što prije završi. Želim otići na godišnji odmor, isključit se iz svega, a onda s vremenom donijeti odluku. Sada nije vrijeme za to" rekao je 32-godišnji playmaker Real Madrida.

Također je negirao da je svojom izjavom naživcirao suigrače i narušio atmosferu u ekipi - Neću reći što se događa u svlačionici. Po mom mišljenju to bi trebalo ostati između igrača. Međutim, na kraju je ipak rekao da je atmosfera u svlačionici ista kao i prije dvije godine i da nema tenzija kakvim se mediji nadaju.

Alonso je završio sa svima dobro znanom: "Najteže je ponoviti uspijeh koji smo postigli. U ovom slučaju to su tri osvojena trofeja u četiri godine." Riječ je o Europskim prvenstvima 2008. i 2012. te Svjetskom prvenstvu 2010. goine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:01