OSTAO SAMO ON

Wesley Sneijder brani čast europskog prvaka Intera

Samo je Nizozemac ostao u 'igri' od svih igrača Intera koji su zaigrali na prvenstvu
Wesley Sneijder of FC Inter Milan (R) and Mario Balotelli react after scoring against FC Dynamo Kiev during UEFA Champions League, Group F football match in Kiev on November 4, 2009. AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY
 AFP

ZAGREB - Osvajač dvostruke njemačke krune i finalist Lige prvaka dominantan je klub na ovom Svjetskom prvenstvu. Nogometaši Bayerna postigli su najviše pogodaka (deset), a priznanje treneru Louisu Van Gaalu može se dati i zbog toga što je čak devet njegovih igrača (također najviše) među polufinalistima.

Jasno, najviše, sedam, ih je u reprezentaciji Njemačke, a ostala dvojica su Nizozemci Van Bommel i Robben. Kada bi se pribrojala i dvojica koja su sezonu završila na posudbi (uzimali smo u obzir klubove na kraju prošle sezone) od bavarskih polufinalista mogla bi se sklepati cijela jedna postava: Butt - Lahm, Van Bommel, Badstuber, Braafheid (posuđen Celticu) - Robben, Schweinsteiger, Kroos (vraća se iz Bayera), Müller - Gomez, Klose.

Premiership na osam igrača

Prolaskom Španjolske na životu su ostala dvanaestorica “el klasičara” (sedam iz Barcelone, pet iz Reala), dok broj realovaca povećava i Nizozemac Van der Vaart.

Löew i Del Bosque su gotovo cjelokupni svoj kadar izvukli iz nacionalnih liga, Del Bosque ima tri “stranca”, Van Marwijk osmoricu domaćih, dok je Tabarez u urugvajskoj ligi pronašao samo dva nogometaša. Njemu je uigravanje možda bilo najteže jer ima igrače iz čak 20 različitih klubova.

Na startu prvenstva Premiership je imao najviše zastupnika - čak 118, a sada je spao na osam (najviše Liverpool - četiri). Niti jedan od 12 članova Chelseaja nije došao do utakmica za medalje. Jedino je Barca imala više predstavnika - 13. U završnici nema ni igrača Manchester Uniteda. Milan i Juventus ostali su na po jednom, a Arsenal na dvojici.

Interisti drugi strijelci

Europskog prvaka Intera, iako ima međunarodni kadar, u završnici predstavlja samo Wesley Sneijder. No, bivši Mourinhovi dečki su drugi iza Bayerna s ukupno osam pogodaka. Real je postigao četiri (sve Higuain), Chelsea, United, Juventus i Barcelona po tri, a Milan tek jedan jedini pogodak.

Klupska pripadnost polufinalista

9 Bayern

7 Barcelona

6 HSV, Real Madrid

5 Ajax, Valencia

4 Werder, Liverpool, Stuttgart

Klupska ljestvica strijelaca

10 Bayern (Klose 4, Müller 4, Robben 1, Demichelis 1)

8 Inter (Sneijder 4, Eto’o 2, Maicon 1, Muntari 1)

5 Valencia (Villa 5)

5 Ajax (Suarez 3, Rommedahl 1, Pantelić 1)

5 Everton (Donovan 3, Cahill 1, Yakubu 1)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 09:25