SPREMAN ZA MANAUS

VRAĆA SE DANIJEL PRANJIĆ 'Kamerun nam je zadnja šansa, ako izgubimo - možemo ići kući!'

'Dobro se osjećam, odradio sam nekoliko treninga, nemam nikakve boli dok trčim'
 Tom Dubravec / CROPIX

Na press konferenciji Danijel Pranjić izgledao je vrlo raspoložen.

- Sitaucija je mnogo bolja. Dobro se osjećam, odradio sam nekoliko treninga, nemam nikakve boli dok trčim. Ako ovako ostane, spreman sam za Kamerun! Ali kako me prati stalni peh, tko zna? Iskreno se nadama da neće biti novih ozljeda - kazao je u uvodu lijevi bočni nacionalne vrste.

Veli da se i prije prvenstva znalo da će Vatreni svoju šansu za prolazak u drugi krug tražiti u utakmicama s Kamerunom i Meksikom. S naglaskom na prvu utakmicu

- Od tih 90 minuta u Manausu nam ovisi cijelo prvenstvo! To nam je posljednja šansa. Kao i Kamerunu! Tko izgubi tu utakmicu ide kući. Vjerujem da to nećemo biti mi.

Optimist je nekolko dana prije početka ogleda koji odlučuje o hrvatskoj sudbini.

- Ako budemo igrali kao protiv Brazila, mislim da imamo dobre šanse. Ključna je ta utakmica s Kamerunom, ne smijemo kiksati, moramo tražiti tri boda, vjerujem da ćemo dobro pripremiti utakmicu, pronaći najboljih jedanaest, te da ćemo pobijediti Kamerun.

Reprezentativci nisu gledali utakmicu Meksiko - Kamerun jer su u to vrijeme putovali iz Sao Paula.

- Vidio sam nekoliko isječaka s te utakmice, suci su dosta griješili, tri gola su bez razloga poništili. Obje reprezentacije igraju dobar nogomet, biti će nezgodno. Međutim, moramo misliti samo na sebe, dobro se odmoriti i onda nokautirati Kamerunce. Nas će se više pitati nego njih ako ćemo biti onakvi kao na otvaranju prvenstva.

Priča da se još uvijek u kampu razgovara o utakmci s Brazilom, ali da su svu dečki svjesni da od te priče više nema nikakve koristi, da su svi svjesni da pomoći nema, te da je potpuna koncentracija na ogled s Kamerunom u Manausu. Veli da će se idućih nekoliko dana pomno analizirati ta afrička reprezentacija.

- Znam da su dosta jaki u duelima, tjelesno su moćni, morati ćemo im spustiti loptu i što je duže čuvati u našem posjedu. Utjecati će i vremenske prilike u Manausu, sigurno će više odgovarati njima nego nama. Ali ne tražimo u tome alibi, idemo po trijumf i prva tri boda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:43